Challenge sú nielen o súťažení ale aj o skúšaní nových vecí. Pre mnohých suchý embossing nie je nič výnimočné, ale verím, že niekto, kto nevlastní stroj na vyrezávanie a embossovanie s ním ešte nemal až tak česť. A práve o ňom, bude septembrové zadanie. 

 

Téma: Suchý embossing

 

Zadanie: Vytvorte ľubovoľný papierový projekt, na ktorom bude využitá technika suchého embossingu.

 

Viem, že nie všetci vlastníte stroj a embossovacie kapsy, preto som poctivo krútila kľukou a embossovala celú kopu papierov. Biele, farebné, v rôznych vzoroch od kvietkov cez vianočné štrikované, či neutrálne...

 

Počas celého septembra budem do objednávok k bežnému darčeku k objednávke vkladať i tieto papiere, aby sa mohol zapojiť skutočne každý. 

 

challenge
 

Trochu z pravidiel:  Projekt musí byť nový, vytvorený pre túto challenge (teda žiadna fotka z času skoršieho ako bola vyhlásená súťaž), ale ak sa ním chcete pochváliť na blogu či fb skôr, pokojne tak urobte :) )

 

Nie je to nutnosť, ale pre zachovanie jednoty by bolo dobré, keby fotka mala na šírku aspoň 820 pix. Je to šírka na ktorú fotky upravujem.

 

Kam a do kedy: Fotku súťažného projektu posielajte na email info@scrapworld.sk do polnoci 30.9.2018 s predmetom CHALLENGE SEPTEMBER

 

Výhra:
 
 
challenge
 
- embossovacia kapsa podľa vlastného výberu (v prípade výhry osoby, ktorá nemá stroj a kapsu nevyužije, sa dohodneme inak :) )
- ručne robený diplom
 

Špeciálny diplom:

Pripomínam, že každý, kto sa zapojí do všetkých mesačných challenge počas tohto roku, získa na konci roka špeciálny diplom a prekvapenie.

 
 
Projekt pre inšpiráciu: 
 

   Ako inšpiráciu som si pripravila tri pohľadnice. Osobne milujem embossovať hnedý craft papier, vystúpené vzory sa mi na ňom vždy páčia o trošku viac, ako na čisto bielom podklade. V tomto prípade sa to hodilo i k prvému vianočnému tvoreniu tohto roka, pretože keď dorazili novinky, jednoducho som neodolala a uchmatla si pre seba vlastnú malú kôpku. 

 
 
challenge
 
   Ako prvé som preto tvorila práve vianočné pohľadnice. Na podklad som využila embossovaciu kapsu Nordic Holiday na vyššie zmieňovaný craft papier. K štrikovanému vzoru sa mi hodil a páčila sa mi i verzia, kde boli vzory vystúpené, ale aj keď som papier otočila a boli "zapadnuté". Preto som na jednu pohľadnicu využila jeden variant, na druhú druhý.  
 
   Okrem tejto kapsy som si uchmatla z noviniek aj celú kopu A4 výsekov od StudioLight. Na prvú pohľadnicu som využila oválny obrázok z Winter Feelings nr. 597. Ostatné ozdôbky sú mix z iných sád, keďže som si ich naozaj odložila viac druhov. Nevedela som si vybrať :)
 
challenge
 
   Na prianie putovalo i jedno zo slovenských razítok Veselé Vianoce, ktoré vzniklo horúcim embossingom
 
challenge
 
   Druhá pohľadnica je štvorcová, pod naembossovaný papier som podlepila jeden zo sady Frozen Forest nr.88. Ako ústredný motív som využila obrázok s textom a rovnako ako pri prvej pohľadnici som využila menšie výseky na dozdobenie. A samozrejme nechýbajú malé lepenkové hviezdičky
 
challenge
 
challenge
 
   Tretia pohľadnica vznikla preto, aby som sa necítila zle, že už takto v septembri je inšpirácia k challenge vo vianočnom duchu :D Takže som siahla pekne po kvetinkovej kapse cherry blossom a dotvorila ju vystrihnutými obrázkami z papieru Vintage Baby Girl. Kapsa nebola dosť veľká a tak som základ pohľadnicový embosovala dva krát a nadpájala. Nebolo to nijako moc vidno, ale nedalo mi to a zakryla som tento spoj pásikom z rovnakého papiera. Napokon som na vellum  naembosovala nápis všetko najlepšie, dolepila srdiečka  a pohľadnica bola hotová raz dva. 
 
challenge
 
challenge
 
Viac inšpirácie uvidíte onedlho aj v prvom článku od Zuzky, ktorá si pre vás pripravila fotopostup, ako sa dá s kapsami vyhrať aj trochu inak. 
 
 
Tešíme sa na vaše projekty a majte krásny deň ♥ 
 
 
yka