Poznáte ten pocit keď sa Vám maximálne nechce ísť do práce a najradšej by ste sa niekam vyparili? Mne sa to stáva často :D
   A poznáte ten pocit, že keď sa Vám aj nechce ísť do tej práce, pretože vás čaká ťažký deň, pretože vás čaká veľa práce, pretože máte zlú náladu, pretože .....tak vás napriek všetkému hreje pocit, že vás v práci čaká niekto, s kým celý deň prebehne oveľa ľahšie. Každá práca sa zvládne oveľa jednoduchšie, alebo Vám len jednoducho počas dňa vyčarí úsmev na tvári? 
 
   Ja takú kolegyňu mám. Naše priateľstvo sa začalo skrz jednorožce. Nech to znie akokoľvek  fantasticky tak je to pravda (a áno, žijem v reálnom svete :D) V práci skoro zakaždým objavíme novú formu jednorožca .... či už na oblečení, na zápisníku, vo forme hračky....proste desiatky produktov. My ho voláme po svojom “Jednoroh”. 
 
    Zadanie aktuálnej challenge  sa nesie práve v znamení jednorožca a tak som vytvorila pohľadnicu pre moju kolegyňu ako poďakovanie.  Milka, ďakujem ti za každý jeden perfektný jednorožcový deň. Znamená to pre mňa veľmi veľa. 
   
  Pôvodne som chcela použiť nejakého jednorožca z práce, ale potom mi napadla myšlienka, že ho vytvorím štýlom origami. Veď čo to je... budem len ohýbať a prekladať papier a vytvorím parádneho jednorožca. Ak sa budete počas dlhých jesenných alebo zimných večerov nudiť, tak si to vyskúšajte....poviem Vám asi je jednoduchšie rozbiť atóm, než vytvoriť to bájne zviera.
 
 
jednorozec
 
   Ako základ na pohľadnicu som použila papier zo sady “On the Bright Side”.  Použila som ho dvojmo aby bol z vnútornej aj vonkajšej strany rovnaký. 

 

jednorozec
 
  Na vonkajšie zdobenie som použila papier zo sady “Grace” . Využila som pásik a dva výseky ktoré som na seba nalepila penovými vankúšikmi
 
jednorozec
 
   Vo vnútri pohľadnice je ukrytý jednorožec. Trochu som ho pretrela zlatou farbou a pripojila  ho k papieru. Pohľadnica je spravená tak že keď sa otvorí tak sa jednorožec postaví. Spravila som to veľmi jednoducho pomocou priesvitnej pevnej fólie. Jeden koniec som prilepila na zviera a druhý na pohľadnicu. 
 
jednorozec
 
jednorozec
 
 
   Na stranu za jednorožcom  som nalepila oblaky, ktoré sú z papierovej utierky. Pri nejakom staršom projekte som použila veľa fialovej farby, ktorú som odsala papierovou utierkou a tá sa mi teraz hodila na oblaky. Nápis a pásik sú zo sady papierov “Serenity”. Celú pohľadnicu som ešte tupovala  hnedou farbou.
 
 
jednorozec
 
jednorozec
 
 
  Tak toľko odo mňa na tému jednorožec. Teším sa na každý jeden projekt zapojený do challenge. Určite bude zase ťažké vybrať výhercu, lebo ste šikovné. 
 
 
Použitý materiál:
 
sada papierov - On the Bright Side
sada papierov - Grace
sada papierov - Serenity
poduška (hnedá)
 
 
Prajem každému pekné slnečné dni.
 
 
anit