Rovnako ako maminy, aj oteckovia majú svoj deň. Pripadá na tretiu júnovú nedeľu a tá sa už pomaly blíži. Deň otcov vychádza na 18.6. a ak premýšľate nad jednoduchým prianím, ktoré bude bez kvietkov a bude ako pre chlapa, dnes je tu malá inšpirácia.

   

   Tento mesiac motýlikujeme v rámci challenge a dnes si jedného motýlika tiež urobíme, ale nie toho zo zvieracej ríše. Určite nie som jediná (dúfam :) ), čo má plný počítač obrázkov. Včera sa mi kamarátka smiala, že mám priečinky asi na všetko a scrapbook nechýba. Odkladám si rôzne inšpirácie, ktoré ma zaujmú, či už ako celok alebo nejaký konkrétny prvok, ktorý by som chcela vyskúšať či ma inšpiruje k niečomu inému. Jeden z takýchto obrázkov je motýlik pre muža, tvorený za pomoci origami, ktorý mám uložený už dávno, len doteraz nebola príležitosť skúsiť si to. 

 

motylik
 

  Ako základ som použila pevný kraft papier. Rozmerovo je to 9x13 cm v zatvorenom stave. 

 
motylik
 

  Než som sa pustila do samotného motýlika, z kúsku bieleho papiera som vyrobila biely golier. Rozmery sú na fotke, ale môžete si ich prispôsobiť podľa potreby. 

 

motylik
 
 

   Na samotný motýlik potrebujeme kúsok papiera. Ja som využila papier Mrs & Mr Black 04. Páčil sa mi mužský vzor a tmavá farba, aj keď som vedela, že má privysokú gramáž. Tvrdohlavosť je tvrdohlavosť a aj keď som motýlik úspešne doskladala, na skladanie odporúčam využiť skôr papiera menšej gramáže. Uľahčíte si to :)

motylik
 
   Vystrihla som si obdĺžnik veľkosti 13x6,5 cm. Papier prehla na polovicu po dĺžke. Následne som ohla všetky štyri rohy. Tretím krokom je ďalšie prehnutie na polovicu smerom k stredu, viď tretí obrázok. 
 
motylik
   Prehneme na polovicu. Ohneme rohy, toto je jedno z tých miest, kde budete radi za menšiu gramáž, nie ako ja, čo som nad sebou mohla len točiť očami :) 
Následne ohnete podľa ďalšieho obrázka, z oboch strán budúceho motýlika. (pravú aj ľavú časť)
 
motylik
   Prehýbaním si zabezpečíme ľahké ohýbanie do tvaru vyššie. Znovu prehneme, podľa fotky. 
 
motylik
 
   Opäť ohýbame rožky a keď máme, opatrne ťaháme pravú stranu do ľava, aby sa nám vytvoril motýlik. Ako vidno na fotke, pôvodne má ostrý koniec, môžete ho nechať tak, alebo si prehnete ešte aj pravú a ľavú stranu motýlika, aby ste dostali požadovaný tvar. 
 
   Nalepíme na pripravený golier a podklad priania. 
 
motylik
 
 
   Nakoniec do voľného priestoru pohľadnice pribudol nápis milujem Ťa, silikónové razítko. 
 
motylik
 
A je hotovo :) Takéhoto motýlika si pripravíte rýchlo, aj keby sa zobudíte v nedeľu ráno, že "hííí, zabudla som" :)
 
motylik
 
Použitý materiál:
 
kraft papier A4
obojstranný papier Mrs & Mr Black 04
  silikónové razítko  milujem Ťa
knihárska kosť
poduška čierna Staz On
 
Ak sa chcete podeliť o vlastné prianie pre otecka či iného muža, môžete tak urobiť v galérií alebo na facebooku :)
 
Všetkým krásny deň ♥