Téma challenge preč z bežných koľají je pre mňa osobne dosť veľká výzva. Nestačilo len použiť alebo nepoužiť niečo na čo sme zvyknutí, ale pustiť sa do niečoho, čo sme doteraz netvorili. No a ja som nikdy nespravila nič pre nikoho na fotky. Teda...nič zápisníkového charakteru.
 
  Rozmýšľala som, čo dám mojej mamke ku dňu matiek...teda, okrem toho, že prídem akurát na Deň matiek na východ na týždeň aj s dcérami (to asi neprekoná žiadny darček :) )  a čokolády a kvetinky som sa ešte rozhodla, že jej spravím niečo malé, milé, čo si môže buď stále nosiť v kabelke alebo si to môže položiť v kancelárii na stôl.
  
  Posledných pár dní naša Lea (2,5 roka) stále nejak vytočí na mojom mobile moju mamku alebo dedka a vykecáva s nimi. Tak spolu s fotkami to bude mať moja mamka až jej najbližšie Lea zavolá ako keby boli na skype :) Ale k veci...dostali sa mi do rúk úžasné papiere s kaktusmi a sukulentmi a prišlo mi to celé také milé, že to tvorenie šlo tak nejak samo. :)
  
   Vystrihla som si 2 štvorce (rozmer si môžete vybrať aký chcete, podľa toho, akú veľkú tam plánujete dať fotku...ja som to chcela naozaj takej kabelkovej veľkosti, takže to nie je vôbec veľké), zlepila ich dokopy. Vnútorný papier je jednofarebný, aby na ňom potom vynikli vzorované a vonkajší papier je vzorovaný. Na vonkajší papier som na zloženú časť nalepila kúsok bielo modrého prúžkovaného papiera a potom ešte vlajočkovú nálepku. Natrela som to trochu akrylovou farbou a dozdobila. Tie motívy detských obrázkov mi prišli vhod, keďže budú dnu fotky vnučiek :)
  
  Do vnútra som si vystrihla obdlžníky 2 odlišných farieb a na to o kúsok menšie vzorované papiere rovnaké ako sú použité na vonkajšej strane (fuuu tie popisy procesu tvorenia mi nikdy nešli...). Nalepila som tam ešte menšie jednofarebné obdĺžniky a potom som si vystrihla z 2 odlišných papierov o čosi menšie obdĺžniky , tie som prehla napoly a tak, aby bola prehnutá strana smerom dole, som ich nalepila na tie jednofarebné malé obdĺžniky . Boky tých prehnutých častí som zlepila obojstrannou páskou a tým sa vytvorili akési mini kapsičky, do ktorých sa z hornej časti vsúvajú fotky. Dozdobila som ich vystrihnutými kaktusmi a srdiečkami. Nakoniec som to celé previazala zeleným papierovým špagátikom, na ktorý som zavesila tmavomodrý kožený strapec a drevený výrez okuliarov.
  
  Pôvodne som mala v pláne spraviť tieto notesové fotkové neviem ako to nazvať 2, jeden pre moju mamku a druhý pre svokru, dokonca som plánovala, že ten druhý nafotím krok po kroku, ale no...poznáte ma...málokedy dokončím čo začnem...ale toto sa teda pokúsim dokončiť...
 
minialbum
 
minialbum
 
minialbum
 
minialbum
 
S fotkami :)
  
minialbum
 
  Takže...tu je moje vybočenie z bežných koľají, možno to niekoho inšpiruje, čo darovať blízkemu :) 
  
Použitý materiál:
 
jednofarebný papier
 kožený strapec
nálepky
 obojstranná páska
enamel 
výrez 
šnúrka
 
Prajem vám krásny MÁJ :)
 
bells