Chvíľu po tom, ako som včera do ponuky obchodíku zaradila foamiran, som sa tak zadívala na tú kopu farieb na stole a zamračila sa imaginárne sama na seba, že to predsa nemôžem nahodiť na eshop a tiež nevyskúšať.

 

   A tak som siahla po kúsku bieleho foamiranu a dala si svoje skúšobné kolo tvorenia kvietkov. Tak aj vyzerajú, aj keď si hovorím, že nie je to zase tak zlé. (to je tá chvíľa, kedy netreba otvárať youtube a sledovať, čo skúsené scrapžienky-kvetinárky vedia vytvoriť za realistické kvietky :D). Spolu s foamiranom som rovno vytiahla foťák, že to predsa zdokumentujem a pustila sa do tvorenia.

 

   Žehlička nebola po ruke, tak som ako svoj zdroj tepla použila horkovzdušnú pištoľ. Trošku ofúkala aj prsty, ešteže som si ju zapla len na prvý stupeň :) Prvým krokom bolo získať tvar kvietkov, ale keďže zvyčajne používam hotové kvietky alebo si ich sama kreslím, medzi svojimi šablónami som žiadnu vhodnú nenašla. Zastaviť ma to nezastavilo, využila som menšiu raznicu a opäť raz kreslenie. 

 

foamiran

 

   Pre uľahčenie si kreslenia som našla staré papierové kvietky, ktoré som využila na obkreslenie, hneď v niekoľkých veľkostiach. Pokojne si kvietok nakreslíte i rukou a ak nie, na obkreslenie môžete použiť napríklad tieto kvietky.

 

foamiran
 

  Foamiran sa strihá ľahko a tak to išlo úplne od ruky. 

 

foamiran
 

  Biely foamiran som si na svoje skúšobné kvietky vybrala i preto, aby som vyskúšala ako sa farbia. Jednotlivé kúsky vystrihnutých kvetov som zafarbila po kraji ružovou poduškou

 
foamiran
 

  Pištoľou som si nahrievala jednotlivé kúsky a tvarovala ich, občas dosť náhodne než by to bol môj cieľ, ale nemôžem poprieť, že ma tieto hókusy-pókusy bavili. 

 

foamiran
 

  Malé ružičky som mala za chvíľočku, chvíľu podržala až kým tvar nedržal a potom zlepila, nech sa mi náhodou nerozpadnú. 

 

foamiran
 

  Na stred kvietkov som skúšala niekoľko vecí, ale ako milovníčka svoriek brads som pri nich i skončila. Páčili sa mi tie od Echo Parku, veľké vypuklé brads bielej farby, ktorými som väčšie kvietky aj spojila, aby držali pokope. Jeden z kvietkov som nakoniec ozdobila obyčajnou perličkou a čipkou pod ňou.

 

foamiran
 

  Kvietkov nakoniec rozkvitlo sedem a niekedy nabudúce ich možno ukážem aj na konkrétnom projekte. 

 

foamiran
 

A čo Vy? Máte už skúsenosť s foamiranom, alebo Vás prvé krôčiky ešte len čakajú?

Pokojne sa s nami podeľte o fotky :)