V dnešnom článku vám ukážem ako vrstviť pohľadnice s minimálnym počtom materiálu a použitím len papiera. Nabudúce si môžeme ukázať ako používať aj mixed media techniku na takýchto pohľadniciach.

  Čo budeme potrebovať? Na začiatok nám bude stačiť základ pohľadnice a nádherné papiere. Ja som na základ pohľadnice použila kraft papier s rozmerom 10x21 cm a tieto nádherné papiere zo sady House of roses.

 

pohladnica
 

  Vystrihla som si 2 ks,  jeden spodný papier s rozmerom 9,5x20,5 cm a vrchný papier 8,5x20 cm.

 
pohladnica
 

  Spodný papier som nalepila klasickým lepidlom o základ a na vrchný papier som nalepila zbytky lepeniek, ktoré mi ostali. To urobí prvé vrstvenie a celé to pekne vyzdvyhne.

 

TIP: ak nemáte zbytky lepeniek môžete použiť napr. penovú pásku alebo penové štvorčeky.

 
pohladnica
 

  Mám rada keď sú hrany papiera trocha “pokazené” a preto pred nalepením na základ ich trocha roztrapatím ničidlom a po samotnom nalepení ešte jemne ohnem jednotlivé strany papiera.

 
pohladnica
 

  Takže základ už máme a teraz sa môžeme pustiť do zdobenia. V sade papierov sa nachádzajú nádherné obrázky kvetov, motýlov, listov… stačí si vziať len nožničky a  vystrihnúť.

 
pohladnica
  

  Na jeden z vystrihnutých tagov som zo spodnej časti nalepila lepenku a jeden tag som nalepila na základ bez lepenky. Čiže najprv išiel tag bez lepenky a potom som prilepila s lepenkou.

 
pohladnica
 

  Ružové kvietky som nalepila bez vrstvenia na už prilepené tagy a na ostatné dva kvietky som pre 3D efekt tiež nalepila lepenku.

 
pohladnica
 

  A oba kvietky som prilepila na vrch pohľadnice. Aby som nezabudla, pod kvietky som nalepila hodiny bez lepenky.

 
pohladnica
 
pohladnica
  

  A na vrch išli moje obľúbené motýle. Tie na pohľadniciach veľmi rada používam, celé to tak zjemní. A v tejto sade House of roses je týchto motýľov neúrekom, môžete si vybrať od výmyslu sveta.

 
pohladnica
  

  Ako bodku na záver som použila pečiatku Tie najkrajšie narodeniny. Pečiatku som použila na zbytok  papiera, ktorý ostal pri rezaní základných dvoch papierov.

 
pohladnica
 

A hotovo,  vyskúšate? Pochváľte sa, budeme sa tešiť.

 
pohladnica
 
pohladnica
 
pohladnica
 
pohladnica
  

Použitý materiál:

 

Kraft papier

Papiere House of roses

Lepidlo

Ničič

Pečiatka Tie najkrajšie narodeniny
 
 
zuzka