Ahojte tvorilky...už sa pripravujete na Vianoce? U mňa je to tento rok veľká bieda :) Inokedy som mala o takomto čase už nejaké zásoby.

 

  Takže vidím to tak, že je najvyšší čas pohnúť zadkom. Pripravila som si pre vás výrobu pohľadnice, kde si vytvoríme krásne pozadie pomocou Distress Oxide podušiek a dozdobíme to úplne skvelou pečiatkou snehovej gule, pri ktorej je výhoda to, že v balení sa nachádza aj samotné vyrezávatko, takže nemusíte sa namáhať s nožnicami a dávať si pozor, aby to bolo pekné rovné.

 

  Takže poďme na to. V prvom rade si opečiatkujeme vzor snehovej gule. Má tri rôzne variácie, čo je super, pretože z jednej sady máte hneď tri možnosti. Po opečiatkovaní vzoru na akvarelový papier, som si vzala na pomoc Ecoline fixky. Práca s nimi je veľmi jednoduchá. Už som o nich písala, môžete si osviežiť pamäť článkom TU.

 
handmade
 

  Na opečiatkovaný vzor som pomocou štetca  naniesla farby. Po osušení horkovzdušnou pištoľou som vzor vyrezala pomocou vyrezávacieho stroja. A potom prišla na radu tá zábavná časť...vytvorenie pozadia. Tu budem používať razítkovacie podložky Distress Oxide a akvarelový papier.

 
handmade
 

Farbu z podušky som naniesla na nesavú podložku. Môžete kľudne použiť euroobal. A pomocou rozprašovača som naniesla trocha vody na tieto farby.

 

handmade
 

Akvarelový papier je potrebné si nastrihnúť na potrebnú veľkosť....na to netreba zabúdať :) a položila som ho na vodou „orosené“ farby.

 
handmade
 

  „Namočte“ papier vo farbách a osušte ho horkovzdušnou pištoľou. A potom proces opakujte...namočte papier opäť na farby a osušte. Opakujte pokiaľ sa vám nebude pozadie páčiť. Toto opakované farbenie a sušenie vytvorí  krásny vzor pomocou tých Distress Oxide farieb.

 
handmade
 

Po poslednom presušení si vezmite poduškovú farbu a pomocou tupovača naneste na biele miesta podkladového papiera z tejto farby.

 
handmade
 

  A ako posledné si podkladový papier skrášlime šablónou. Položte šablónu na papier, a opäť s poduškovou farbou a tupovačom preneste vzor šablóny na papier. Nakoniec to celé krásne dozdobíme. Na 3D efekt použite 3D lepiace štvorčeky.

 
handmade
 

A prilepte ostatné ozdoby. A aby bolo jasné, že ide o Vianoce...použila som krásnu slovenskú pečiatku Veselé Vianoce. Tu je celkový výsledok pohľadnice.

 
handmade
 
handmade
 
Pomaličky tvorme na tie sviatky, aby potom nebol stres a panika. :)
 
zuzka