Donedávna som žila bez ryhovacej podložky. Nedávno som si ale jednu zaobstarala aj pre seba, aj keď popravde, ešte som nemala čas ju ani plnohodnotne vyskúšať. Jediné čo som stihla boli základy na pohľadnice, ale veď nejaký voľný čas sa na ostatné skúšanie nájde.

   

Keď už som mala základy pohľadníc, bol by hriech nejaké neurobiť že? A tak sa s vami dnes podelím o postup na spinner cards, ktoré som tvorila. Ide o prianie, ktoré má akýsi pohyblivý stred a keď pohľadnicu otvárate, tak sa otočí. 

 

spinner

 

   Na spomínanej podložke  som si vytvorila niekoľko základov pre pohľadnicu. Klasické štvorcové, ktoré využívam najčastejšie som vymenila za obdĺžnikový tvar.

 
spinner
 
   Vzhľadom na aktuálne zadanie challenge  k svetovým dňom som sa rozhodla, že sa nejakého pri tvorení budem držať. Nakoniec to vyhrala kozmonautika, aj keď aj zajačiky nejaké spĺňajú. Siahla som preto po papieri Celeste, ktorý nesie text I love you to the moon and back. Vystrihla som si o niečo menší obdĺžnik, tak aby mi ostal na podklade biely okraj. 
 
   Do potlačeného papiera som za pomoci vyrezávacej šablóny kruhov spravila otvor. 
 
spinner
 
Rovnako veľký som vytvorila následne aj na základe priania. Aby sa mi šablóna nepohla, pripevnila som si ju washi páskou. 
 
spinner
 
  Vyrezala som si ešte dva menšie kruhy, ktoré som sa rozhodla na jednej z pohľadníc použiť ako strednú pohyblivú časť. Horúcim embosingom som si vytvorila súhvezdia a fixkami Ecoline a akvarelovým štetcom  som si spravila pozadie.  Ako takéto pozadie vzniká ste mohli vidieť už jednom zo starších videí - TU.
 
spinner
 
   Na strednú časť potrebujeme dva rovnaké tvary. Či už ide ako v mojom prípade o kruhy, alebo srdiečko, môžete využiť aj množstvo iných objektov. Lepenkový výrez, papierový výrez zo šablóny, či si vystrihnúť obrázky z rôznych papierov. 
 
   Potom stačí natiahnuť tenkú niť či bavlnku cez stred otvoru a napnutú ju prilepiť. Následnej prilepíte dva rovnaké tvary tak, aby šnúrka bola medzi nimi. 
 
spinner
 
  
 
spinner
 
    Len čo som mala túto časť hotovú, obojstrannou páskou som prilepila vzorovaný papier na pohľadnicový základ. Ostávalo len dozdobiť a ja som využila svoje obľúbené razítka od Lawn Fawn - Upon a star. Otlačila si zajačiky na akvarelový papier a vyfarbila fixkami Ecoline. Doplnila texty, jednému zajačikovi pridala mašličku. Ide konkrétne o mašličku z lepenkového výrezu miminiek, len som si ju nafarbila.
 
spinner
 
    Netočila som video a tak nemám ukážku ako sa stredná časť otáča, ale ako sa vraví, na internete je všetko. Preto kto je zvedavý, stačí nakuknúť SEM, požičala som si gif od firmy Pebbles.
 
 
Použitý materiál:
 
 ryhovacia podložka
obojstranný papier Celeste
vyrezávacia šablóna - prešívané kruhy
akvarelové fixky - Ecoline
akvarelový štetec
akvarelový papier
silikónové razítka - Upon a star
embosovací prášok biely
poduška na embosing
horkovzdušná pištoľ
 
Krásny deň ♥