Určite to tak tiež máte. Chcete niečo čo úplne nepotrebujete, len preto že je to pekné a proste, chcete to! Ja som tak už celé mesiace pozerala na razítka s rozkošnými šéfkuchrámi  a hovorila si, že ich nepotrebujem. Lebo varenie nepatrí k mojim obľúbeným činnostiam, receptáre tiež vyrábam zriedka, len ak niekto z rodiny má takú požiadavku. Naozaj mi ich logicky treba nebolo. Nuž...ako je zrejmé, predsa len som neodolala, ale tak, potešiť sa treba či nie? 
 
handamade_receptar
 
   Keď sa moja pevná vôľa zlomila a ja som konečne otvárala pečiatky Recipe for happiness, na akvarelový papier  som ich napečiatkovala hneď niekoľko krát. Využívam vodeodolnú podušku Stazon a vyfarbovala som akvarelovými fixkami Ecoline.  Obrázok je to jednoduchý, moc tam práce s tieňovaním nebolo. Popri pozeraní filmu som si vytvorila niekoľko dvojíc, červenú, modrú i fialovú, moja obľúbená zelená ešte na rad len príde. 
 
   Šéfkuchári boli hotoví a prišli na rad receptáre. Lepenku veľkosti A5 som oblepila bielym pevným papierom, naň prilepia stuhu. Len čo bola na mieste, obojstrannou páskou som na základ prilepila menší vzorovaný papier En mi conin. Pred samotným zdobením som na kraje umiestnila ešte kovové rohy, pre dlhšiu životnosť receptárika. 
 
 
handamade_receptar
 
   Obrázky som chcela ako ústredný motív a tak som si za pomoci vyrezávacích šablón kruhov spravila pod šéfkuchárov tenký kruh. (šablóna sú plné kruhy, ale stačí si dať dva rozmery pri rezaní k sebe a dostane takýto tenký pásik). Ku kuchárom som doplnila lepenkový nápis Recepty, ktorému som tupovačom  dala jemný hnedastý  nádych. Posledné som pridala kuchynské náčinie, ktoré je súčasťou pečiatok. 
 
  Receptár je celý ladený do červených farieb a preto aj vnútro dostalo červené linajkové strany. Napokon som všetko zviazala Cinchom.
 
handamade_receptar
 
handamade_receptar
 
   Druhý v poradí som ladila do pánskych farieb. Namodro vyfarbený kuchár, craftový papier ako pozadie. Receptár je veľmi jednoducho ozdobený, poslúžili len vyfarebné pečiatky a slovenské razítko Recepty. 
 
handamade_receptar
 
handamade_receptar
 
handamade_receptar
 
 Použitý materiál:
 
MFT pečiatky Recipe for happiness
akvarelový papier  
poduška StazOn
akvarelové fixky Ecoline
lepenka A5
obojstranný papier En mi conin
kovové rohy
vyrezávacia šablóna kruhy
lepenkový nápis Recepty
tupovač
lepidlo Tacky Glue
akvarelový štetec
listy do receptára - červené bodky a hnedé linajky
stroj na viazanie Cinch
biele krúžky na viazanie
kraftový papier 30,5x30,5 cm
slovenské razítko Recepty
 
Po čom pokukujete Vy a stále odolávate? Pochváľte sa v komentároch :)
 
Krásne letné dni.
 
Nazov obrázku