Veríte na mágiu? Ja áno. Či už je to mágia lásky, mágia hudby, mágia sveta...ja na ňu verím. Vo väčšine prípadov sú to rôzne vzorce, reakcie a podobne, ale ja v tom vidím mágiu. Svet je potom hneď krajší a zaujímavejší. Ďaľšou kapitolou je mágia farieb...ako dokážu vplývať na našu náladu, ako dokážu vyzdvihnúť našu osobnosť a urobiť nás krajšími. Ako sa dajú krásne miešať a vytvárať rôzne odtiene. Ako ich rôzne vnímame. Už keď je reč o vnímaní tak mi nejde nespomenúť tyrkysovú farbu. Ako ju vnímate vy? Ja ju vnímam ako modrú ale veľa ľudí ju radí k zelenej. Som zvedavá na váš názor tak kľudne píšte komentáre.
 
  Aj keby ste na mágiu neverili, je tu niečo čo vás môže presvedčiť- magické prášky Magicals od Lindys Stamp Gang. Niektoré sú klasické odtiene, niektoré majú metalický odtieň, viete ich kúpiť na kusy alebo ako zladené farebné sety. Samé krásne odtiene. Dajú sa použiť samostatne ako prášok, kombinovať ich s vodou, alkoholom, farbou alebo pastou.
 
   V obchodníku sú momentálne na objednávku, ak by ste si chceli túto mágiu vyskúšať, stačí sa ozvať na email a všetky "čarovné pomôcky" sa zaobstarajú. 
 
prasky
 
   Prvá mágia je už len porovnanie farby prášku s odtieňom ktorý prezentuje. Tak napríklad ak čakáte že tyrkysový odtieň bude tyrkysový prášok tak ste na omyle- prášok je zelenkavý. Žeby to bola odpoveď na dilemu či je tyrkysová modrá alebo zelená? :-)
 
prasky
 
  Druhá mágia je keď k prášku pridáte vodu...to je len zábava. Na prášok som nastriekala  vodu.
 
  Ako na fotke vidíte tak jednotlivé farby sa skladajú z viacerých farieb....najlepšie to vidieť na tyrkysovej- je tam modrá, zelená, oranžová a aj fialová. Čím viac vody tým viac sa to rozplýva a mieša.
 
prasky
 
   V ďaľšom kroku som použila vodný štetec. Len som ho namočila priamo do prášku a naniesla na výkres. Viete pekne prejsť od sýtejšieho odtieňa až po úplne jemný.
 
prasky
 
  Ak chcete vytvoriť pastelové odtiene stačí prašky primiešať do bielej farby.
 
prasky
 
  Ja som skúsila prášky rozotrieť prstom na papieri a potom nastriekať vodu. Farba je takto viac jednoliata.
prasky
 
  Prášky sa dajú použiť aj na tmavší podklad. Ja som skúsila biely prášok na čierny papier. Myslím že by tam pekne vynikli aj iné odtiene. 
 
prasky
 
   Môžete ich vmiešať do štruktúrovacej pasty a vytvárať farebné vzory. 
 
prasky
 
   Alebo už vytvorenú štruktúru práškami zafarbiť. 
 
prasky
 
   Ako vidíte možností je veľa. Toto je zopár tipov na začiatok. V druhom článku prinesiem ďaľšie a konkrétne použitie práškov v mixed media projekte.
 
Ja sa už teším, dúfam že aj vy.
 
 
anit