Ahojte,

 

  v tomto období mávam doma vždy nejaké krásne živé jarné kvetinky, tulipány, hyacinty... Robia mi radosť na parapete a ešte k tomu aj krásne voňajú. Dnešná doba mi neumožňuje si kúpiť takéto kvetinky, tak som si povedala, že si nejaké ozdôbky vytvorím. Viem si ich dať do kvetináča a keďže sú krásne farebné, tak mi budú pripomínať tie živé.

  

  Výroba týchto papierových kvetiniek – zapichovátok – je veľmi jednoduchá. Dôležité je vytvoriť si základ, na ktorý budete lepiť rôzne ozdoby.

  Na základ môžete použiť biely hrubší papier, z ktorého si vystrihnete kruh. Môžete samozrejme použiť vyrezávacie šablóny napr. tieto frame round lace, kruhy alebo vlnité kruhy. Je na vás, ktorý tvar si zvolíte.

   Tento základ si vystihnete 2x a rubovou stranou zlepíte dokopy. Na spodnú časť nezabudnite z vnútra nalepiť špajdlu. Necháte poriadne zaschnúť a medzi tým si môžete vytvoriť ozdoby.

   Na jedno zapichovátko som použila už hotové kvetinky, ku ktorým som si vytvorila len papierové listy. Na druhé som si kvietky vytvorila sama pomocou vyrezávacej šablóny, ktorá tieto kvietky umožňuje vyformovať. Na dozdobenie som použila ešte moje obľúbené motýle.

 

Takže ako na to? Tu je základ, ktorý budeme ozdobovať:

  
scrapworld
 

Papierové kvety, ktoré treba vyrezať pomocou šablóny a zatočiť smerom do stredu.

 
scrapworld
 

A po dozdobení vám bude robiť radosť aj takáto papierová kvetinka:

 
scrapworld
 
scrapworld
  
scrapworld
 

Použitý materiál:

 

Lepidlo

    Vyrezávacia šablóna zákusok – kvety

  Vyrezávacia šablóna - Garden Greens

Rôzne druhy vyrezávacích šablón na základ: frame round lace, kruhy alebo vlnité kruhy

Motýle

 

 

zuzka