Máj je plný kvietkov, plná kvietkov je i tohtomesačná challenge a aj dnešný návod na „záhradku“ ich bude plný.

 

   Exploding boxy tvorím rada, dá sa s jednotlivými stenami pekne vyhrať a zo stredom ešte viac. Aspoň ja mám rada tieto krabičky s 3D prvkom uprostred, či už je to torta, alebo postavený lepenkový výrez, alebo čokoľvek iné. Dnes, keď som sa púšťala do výroby jednej takejto krabičky, uvažovala som nad niečím iným, čo by som mohla vyskúšať. A nakoniec sa do hlavnej úlohy dostali tri obyčajné špajdle. 

 
 
zahradka
 

   Tri špajdle som si nalámala na približne rovnako dlhé kúsky, nie moc dlhé, aby mi pekne vošli do stredu exploding boxu a stále som mala dosť miesta na dozdobovanie. 

 
zahradka
 

   Jednotlivé paličky som na seba začala ukladať a v mieste spoja lepiť. Využila som tekuté lepidlo na tvorenie, ktoré k sebe špajdľu pevne prilepí. Ak sa pustíte do tvorenia takéhoto oplotenia, odporúčam využiť či už podložku alebo nejaký kockatý papier, či si narysovať tvar, aby ste držali aspoň približný 90 stupňový uhol. 

 

zahradka
 

   Môj prvý zámer bol vyšší špajdličkový plot, ale nakoniec som od toho upustila a vo finálnom výsledku použila nižšiu verziu. Dôvodom bola hlavne výška kvietkov, aby sa v záhradke nestrácali. 

 

zahradka
 

   Samotný „plot“ bol vytvorený za krátku chvíľu, stačilo počkať až lepidlo pevne zlepí jednotlivé špajdle a potom sa pustiť do dozdobavania. Na spodok som umiestnila gázu, niekde viac ako inde, práve pre výšku kvietkov, ktoré som si vybrala, aby sa pekne rozložili vo vnútri. 

 
zahradka
 

  Ako najväčší kvietok som použila pre nie moc otvorený vzhľad kvietok English roses v ružovkastých farbách. K nemu putovali ruže z fialovej verzie a biely kvietok sweethearts. K nim putovali zelené lísty a kvietky vytvorené foamiranom

 
zahradka
 

  Stred krabičky bol hotový a ostávalo už len ozdobiť zvyšok krabičky. Ja som pre steny boxu využila krásnu romantickú sadu papierov Love story.  

  K nim lepenkové výrezy, ako napríklad túto srdiečkovú valentínku, ktorej srdiečka som doplnila ešte enamel srdiečkami pre vyniknutie.   

 
zahradka
 
zahradka
 
 
Použitý materiál:
 
exploding box
lepidlo
Kvietky English roses , open roses , sweethearts , Open roses fialovésweethearts biele
 zelené lísty
foamiran
papierová sada Love story
lepenkový výrez valentínky a svadobný pár a mini svadobné páry
lepenkový výrez love
enamel tvary loveable
vyrezávacia šablóna wavy round
vyrezávacia šablóna kruhy
 
Ak sa pustíte do tvorenia vlastnej kvetinovej záhradky, pochváľte sa na facebooku alebo v galérii. Rada sa pokochám Vašimi kvetinárskymi zručnosťami. :)
 
Krásny deň ♥