Urobiť radosť niekomu, aj keď maličkosťou, je pre mňa potešením. A keď si k tomu obal - krabičku vyrobím sama, o to väčšiu radosť mám. Dnes vám ukážem krabičku, do ktorej vložíte drobnosť a môžete s ňou urobiť veľkú radosť. Potešiť s ňou môžete rodinu, kolegov, kamarátov... kohokoľvek :)

 

Tieto  moje sú už pripravené pre päť skvelých báb, ktoré si to určite zaslúžia.

  
krabicka
  

A ako na to:

  

Z A4 alebo iného papiera si treba narezať veľkosť základu na 8 ½“ x 6“. Tento papier si naryhujeme 2“, 4“, 6“ a 8“ na šírku a na dĺžku to naryhujeme na 2“ a 4“. Vzniknú nám takéto naryhované štvorce.

Pomocou ryhovacej a rezacej podložky to ide jedna radosť. Podložka má inch-ové označenie, čo vám celú prácu uľahčí a nemusíte prepočítavať na cm.

  
krabicka
 

Tak ako je na obrázku treba odstrihnúť z konca papiera. To nám bude tvoriť časť, ktorú potom k sebe z druhej strany prilepíme.

  
krabicka
 

Ďalší krok je nastrihnutie „štvorcov“ podľa naryhovaných čiar. Striháme vždy len do stredu.

  

krabicka
  

Ak máte nejakú peknú rohovú raznicu použite ju. Alebo použite klasické rohové raznice, ktoré zaguľatia rohy, nar. Rohová raznica - 3 in 1 alebo Raznica na rohy - 3 verzie rohov.

  

krabicka
 

Vytvorte si otvory, cez ktoré potom prevlečiete stuhu.

  
krabicka
   

A ide sa lepiť. Tak ako je na obrázku naznačené, treba nalepiť obojstrannú pásku na ten „výčnelok“, ktorý sme si vytvorili.

  
krabicka
  

Nalepiť obojstrannú pásku je potrebné aj na spodnú časť krabice, aby nám darček nevypadol :). Použijeme obojstrannú pásku alebo použite klasické tekuté lepidlo.

  
krabicka
 

Pred tým ako to celé zlepíme, treba si urobiť poslednú ryhu na tých ozdobných častiach krabičky. Ryha bude slúžiť na „zalomenie“ vrchnej časti.

  
krabicka
 

A teraz sa to môže celé zlepiť. Najprv bok a potom spodok. A keď to bude celé hotové, tak čistá krabička bude vyzerať takto:

  
krabicka
 
krabicka
 
A teraz je už len na vás ako ju dozdobíte.
  
krabicka
  
krabicka
  

 Použitý materiál

  

Papiere s vianočnou tematikou

Kraftstax - kraft papiere A4 25ks

Tacky Glue - PVA lepidlo (120ml)

Ryhovacia a rezacia podložka 12x12inch

Silná obojstranná páska 9mm

Rôzne ozdoby podľa potreby

Silikónové razítko - kúzelné Vianoce

Stazon Ink čierny

 
zuzka