Občas človek kráča ulicou a niečo ho inšpiruje. Nie tak dávno som takto niesla balíky na poštu a zrak mi padol na obyčajný názov lekárne, ktorá pri nej stojí a okolo ktorej som už išla xy krát. V ten deň vo mne ale ten názov spustil rad myšlienok, ktoré som si chcela zapísať, len tak heslovite, keď len ten názov, že sa k tomu neskôr vrátim. V kabelke tri perá, ale ani kúsok papiera. V dnešnej dobe sú samozrejme mobily a poznámkové bloky, ale ako som zistila, ja ho v mobile nemám. Možno som si to nenainštalovala, alebo len neviem kde hľadať, nebudem klamať, moje ťukanie na mobile je svet preklepov :) Prípadne verný kamarát autocorect vie zmeniť aj dobrú vetu na niečo, čo lúštiť je umenie.

 

    Môj dnešný plán vyskúšať nové razítko jelenčeka od Lawn Fawn teda stroskotal na tom, že som cítila vnútornú potrebu spraviť si mini kabelkový zápisník. Nie tak dávno som robila jeden 30 minútový, ktorý ste mohli vidieť aj na blogu, teraz som sa ale neponáhľala, aj keď som zužitkovala zvyšok rovnakého papiera.

 

   Keďže viem, že na blog nakuknú aj úplný začiatočníci, tentoraz je postup tvorenia nafotený krok po kroku, od obalenia dosiek až po nalepenie ozdôbok. 

 
kabelkovy
 
Na stole sa mi povaľovali kusy lepenky, ktorú som si nastrihala na požadovaný rozmer. 
 
kabelkovy
 

   Do vnútra som si narezala o niečo menšie kusy papierov, z obyčajného kancelárskeho mäkkého papieru. Riadky mi netreba, predpokladám že si tam niečo budem aj čmárať, nielen písať, a tak čistá plocha nepredstavuje problém. 

 
kabelkovy
 
  

Na obalenie dosiek som využila papier Teahuppo pre jeho jemnú štruktúru a rovnako jemné farby. Na kraj lepenky a do stredu som nalepila obojstrannú pásku

 
kabelkovy
 
   Nalepila na papier, vystrihla o čosi väčší obdĺžnik, aby ostali prečnievajúce časti, ktoré som ohla a následne prilepila. 
 
kabelkovy
 
   Posledným krokom tvorby dosiek bolo nalepiť pevnejší papier a zakryť tak prehnuté časti. 
 
kabelkovy
 

   Zápisník do kabelky som nemala v pláne priveľmi zdobiť a tak som si ho rovno zviazala. Využila som Zutter (onedlho sa bude objednávať, kto by mal záujem) a krúžky veľkosti 1´´. 

 
kabelkovy
 

   Vo voľnom čase, alebo skôr nedeľu doobeda a občas po večeroch, píšem a tak ako ústredný motív som s istotou chcela písací stroj od Kesi-art. 

 
kabelkovy
 

   Pri písaní môže človek pustiť uzdu fantázií a lietať niekde v oblakoch, aspoň ak píše o veciach, ktoré nie sú skutočné. Držiac sa práve lietania a stratení sa v oblakoch, využila som vyrezávaciu šablónu oblakovplanétky. Z papiera Satellite som si vyrezala niekoľko kúskov, ktorý putovali pod písací stroj.

 

   Na zápisníček som nechcela žiadne výrazné ozdoby, aby sa náhodou neodtrhli pri pobyte v taške a tak som využila na zdobenie iba niekoľko enamel srdiečok, a prilepila lepidlom Tacky Glue lepenkový výrez Creative life.

 
kabelkovy
 
   

   Jelenčeka som podľa pôvodného plánu nevyužila, ale texty, ktoré na razítku sú áno. Putovali spolu s obláčikom na zadnú stranu.

 
kabelkovy
 
  A bolo hotovo. Nabudúce už v taške nájdem nielen zásobu pier, ale aj miesto, kam myšlienku zapísať :)
 
kabelkovy
 
 
kabelkovy
 
Použitý materiál:
 
obojstranný papier Teahuppo
obojstranná páska
razítko Believe in Yourself
razítkovacia poduška čierna Staz On
papier - Satellite
lepenkové výrezy - Memories
vyrezávacia šablóna - oblaky
vyrezávacia šablóna - písací stroj
vyrezávacia šablóna -  to the moon
lepidlo Tacky Glue
enamel tvary - loveable
viazací stroj Zutter
krúžky na viazanie
 
Krásny tvorivý deň všetkým