Som veľmi rada, že od septembra môžem tvoriť pre scrapworld.sk ako člen DT. Budem sa snažiť ukázať Vám prácu s papierom a možno Vás naučím nejaké nové veci a nové techniky.

 

   Dnes Vám ukážem hrádky s embosovacími kapsami. Sú to vďačné pomôcky, ktoré vedia oživiť každý Váš projekt, či už ide o pohľadnice, visačky, ATC kartičky, ale aj rôzne iné papierové výtvory. Práca s nimi je veľmi jednoduchá. Stačí vziať kapsu, dať do kapsy papier a prejsť kapsu vyrezávacím strojom. Hotovo.

  Ja Vám ale ukážem, ako sa zahrať popri tom aj s farbami. Všetok použitý materiál, ktorý som využila na tvorbu nájdete aj na spodku článku.

 

Ukážem Vám ako som tvorila tieto pohľadnice:

 

embossing
 
embossing
 
embossing
 

  Poďme teda na to :)

 

   Najprv si treba narezať potrebnú šírku základu pohľadnice a potom aj vrchného papiera. Ja som si zvykla na základ 15x15 cm a potom ho zdobím 14.5 cm vrchným papierom.

 

  Vrchný papier (čisto biely) si zafarbím farbami Distress Oxide. Na zafarbenie používam tupovač, ktorý zabezpečí rovnomerné nanesenie farieb. Papier farbím pred samotným embosovaním, pretože ak by som najprv embosovala a potom farbila, nemusí sa mi farba dostať do každej embosovanej „medzierky“.

 

  Do embosovacej kapsy vložím takto zafarbený papier a prejdem ho vo vyrezávacom stroji. Ten zabezpečí stlačenie kapsy a vzor sa na papier krásne „vtlačí“.

  A potom príde finta „fň“ kde vezmem čiernu razítkovaciu podušku a veľmi jemne ňou prejdem po povrchu embosovaného vzoru. Ten sa zafarbí  kde tu, a dodá povrchu elegantný nádych.

 
embossing
 

  Takto pripravený vrchný papier sa už len nalepí na základ a ozdobí podľa chuti. 

 

  Ja som na ozdobenie použila lepenkové výrezy, papierové kvietky, ktoré som spojila svorkamivýseky listov. Pre 3D efekt textu pečiatky Všetko najlepšie som použila 3D štvorčeky, aby to celé krásne vystúpilo. Tieto 3D štvorčeky som použila pri každom jednom nápise.

 
embossing
 

  Ďalším možným zafarbením vrchného papiera je tak ako pri prvom postupe, nafarbenie bieleho papiera farbami Distress Oxide a následne zafarbenie samotnej embosovacej kapsy. V tomto prípade som použila čiernu pečiatkovú podušku a zafarbený papier som dala do embosovacej kapsy a opäť pomocou vyrezávacieho stroja som vzor pretlačila do papiera. Nemusíte sa báť, že si zničíte kapsu, tá sa po použití dá krásne vyčistiť buď pod tečúcou vodou, alebo vlhčenými obrúskami.

 
embossing
 

  A týmto získame inak sfarbený vzor. Čierna je teraz viac viditeľná ako pri prvom použití čiernej pečiatkovej podušky.

 

   Toto sfarbenie vrchného papiera mi prišlo také pánske, tak som sa rozhodla ho aj tak ozdobiť. Použila som papierové výrezy, na ktoré som použila 3D štvorčeky, aby som docielila vystúpenie celého vzoru.

 
embossing
 
 

   Posledným zafarbením, ktoré som použila pri tvorbe pohľadnice je použitie inej farby ako čiernej pečiatkovej podušky. Základ je ten istý, zafarbenie papiera Distress Oxide a následné zafarbenie kapsy inou farbou ako čiernou. Tadáá, výsledok je krásne farebný.

 

embossing
 

  Pri ozdobovaní tejto pohľadnice som použila pre vytvorenie 3D efektu 3D lepiacu pásku, ktorú som nastrihala na potrebnú veľkosť a nalepila som ju na zadnú časť každého papierového výrezu.

 

  Poznáte ničič okrajov? Ja ho milujem používať ... tak ako aj tu pri týchto papieroch vidieť ako je okraj akoby roztrhaný/zničený.

 

embossing
 
embossing
 

  Tu je vidieť použitie 3D štvorčekov...obrázok alebo text je vystúpený.

 
embossing
 
embossing
 
embossing
 

  PS: pri lepenkových výrezok Vám môžu ostať zbytky, ktoré neviete čo s nimi. Nevyhadzujte ich! V budúcom článku Vám ukážem čo s nimi :)

 

Použitý materiál:

Lepenkový výrez - blueberry fairy elementy

Svorky

Lepidlo v pere

PVA lepidlo

Obojstranná páska

3D štvorčeky

3D obojstranná páska

Silikónové razítko - všetko najlepšie III

Silikónové razítko - nech máš stále dôvod pre úsmev

Silikónové razítko - tie najkrajšie narodeniny

Papierové výrezy

Ničič okrajov

Aplikátor ( tupovač )

Podušky Distress Oxide

Stazon Ink čierny

Papierové kvietky 50ks

Embossingová kapsa - Precious Marieke

Vyrezávacia šablóna - Garden Greens

Vyrezávací stroj XPress A4

 

Pekný deň :)

  

zuzka