Pinterest je plný inšpirácií z celého sveta, ale ja si neraz rada preklikám tvorbu aj z našich domácich šikovných rúk a poobzerám, čo kto vytvoril. Niekedy prezeraním blogov narazím na iné, o ktorých som ani len netušila a poviem si v duchu, ktovie o koľkých ďalších nemám ani páru.

 

   A aj preto už od spustenia eshopu svieti vpredu kolonka Fotogalérie, ktorá sa dá zakliknúť až od dnešného dňa. Bol to celkom boj, ale konečne je snáď funkčná. Či plne, to sa uvidí v najbližšej dobe, preto ak narazíte na nejaký problém, prosím napíšte, doladí sa cestou.

 

Čo galéria ponúka:

  • Vytvorenie vlastných albumov
  • Možnosť vkladať príspevky aj do iných spoločných albumov
  • Komentovať práce iných, prípadne ich hodnotiť
  • Mať svoje diela na jednom mieste pohromade

 

   Každý užívateľ má nadstavenú kapacitu, ktorú keď dosiahne, nebude možné ďalšie nahrávanie. Ak sa k tomuto bodu dostanete, stačí mi napísať, medzičasom sa prelúskam aj k tomu, ako ju navýšiť jednotlivo a nie hromadne :)

   Maximálna veľkosť fotky je 250kB. Takže si prosím fotky zmenšite, alebo trochu pri ukladaní znížte kvalitu, aby ste sa do tejto veľkosti zmestili.

 

Ako vytvárať albumy:

   Vytvárať albumy na hlavnej stránke, kde sa v túto chvíľu nachádza Galéria užívateľov, Súťaže, O Vás pre Vás a ich pod kategórie môžem len ja, preto ak Vás napadne nejaká téma ktorá by sa Vám páčila, rada album doplním. 

   Bežný užívateľ si môže vytvoriť svoje albumy do kategórie Galéria užívateľov. Myškou treba zájsť na Môj profil a vybrať možnosť vytvoriť/organizovať moje albumy

 

galeria
 

    Aby ste si vytvorili album, je potrebné si vybrať kategóriu. *Moja galéria* je priestor pre vaše albumy, automaticky sa Vám vytvorí jeden priečinok s užívateľským menom v Galérii užívateľov a do neho sa budú pridávať priečinky, ktoré si vytvoríte v tejto správe albumov. Napríklad Pohľadnice, Projekt life, albumy a podobne. 

galeria2

      Fotky sa pridávajú cez kolonku v menu Upload súboru. Vyberiete si album, tu je možnosť vložiť aj do iných albumov než je ten Váš. Vkladať môžete po viacero súborov naraz. Len čo sa načítajú, kliknete na pokračovať a môžete dať obrázku  meno či popis.

   A tým je hotovo. Posledné pridané fotky sú hneď na titulnej strane, takže ľahko uvidíte novinky aj od iných užívateľov. Momentálne sú tam už nahrané fotky z decembrovej challenge a je vytvorený album pre januárovú. Ak by ste chceli svoj výtvor zverejniť, pokojne môžete, ale stále platí, že v dostatočnej veľkosti mi je potrebné poslať fotku aj  na email :)

 

Pevne verím, že onedlho uvidím v galérii Vaše krásne výtvory :)