Rámiky mám veľmi rada. Či už tie lepenkové, alebo kovové šablóny, z ktorých si rámiky vyrobím sama. Pohľadnice, svadobné knihy, detské albumy...človek im nájde miesto asi všade. Mám niekoľko obľúbených rámikov, aspoň čo sa týka tých šablónových a zvyčajne je prostý. Vyberiem rámik, papier, strčím do stroja a rámik je na svete. 

 

     Včera, keď som si takto vyrezávala z papieru Juliet dva rámiky ( Wonderous frame a Round lace) , zrak mi padol ale na časť, ktorá ostala. Papier s otvorom, aký som videla už neraz,  ale po prvý krát som po ňom siahla v podstate skôr, ako po rámiku, ktorý som chcela použiť. 

 
pohladnica
 
 
   Z rezania mi ostal takýto pekný tvar, na jednej strane "odpad", ale len kým nedostal svoju vlastnú šancu na využitie. Papier som si orezala na štvorec a jeho kraje prešla ničičom
 
 
pohladnica
 
  Z rovnakého papiera Juliet som si vystrihla o niečo väčší štvorec a nalepila ho obojstrannou páskou na pohľadnicový základ. Druhý štvorec s tvarom ktorý ostal po vyrezaní rámika, som si otočila a umiestnila som naň obojstrannú penovú pásku nastrihanú na malé kúsky. 
 
pohladnica
 
   Nalepila ju na pripravenú časť a dostala tak základ pre prianie. Takéto kusy som si vyrobila z jedného papiera rovno dva, keď už som bola rozbehnutá. :)
 
pohladnica
 
   Prvé prianie bolo kvietkové. Vďaka vyvýšenému vrchnému papieru sa dali kvietky pevne vrstviť, ako ústredný a najväčší kvietok som si vybrala kvet English roses. K nemu putovalo množstvo menších kvietkov prevažne v ružových odtieňoch. 
 
pohladnica
 
    Ku kvietkom som pridala ešte nápis "novomanželom", slovenské silikónové razítko. Rovnako poničené ničičom a mierne "zašpinené" tupovačom a hnedou poduškou.
 
pohladnica
 
   A pohľadnica číslo jedna bola hotová. Rovnako som postupovala aj pri druhom prianí, kde som ale ako ústredný motív vyrezala kovovou šablónou, dozdobila lepenkovými srdiečkami. . 
 
pohladnica
 
pohladnica
 
pohladnica
 
   Po dvoch prianiach z "odpadu", prišiel na rad aj samotný rámik, ktorý našiel svoje miesto na romantickej ružovkastej pohľadnici. Ako základ poslúžil papier Ballet shoes, dozdobený kvietkami a perličkami.
 
pohladnica
 
pohladnica
 
Použitý materiál:
 
Jednostranný papier - Juliet
Vyrezávacia šablóna - wonderous frame
Vyrezávacia šablóna - round lace
Ničič okrajov
Obojstranná páska
Lepiace penové štvorčeky
pohľadnicový základ
papierové kvietky - English roses.
papierové kvietky
slovenské razítko - Novomanželom
tupovač
Jednostranný papier - Ballet shoes
 
Čo ste v poslednej dobe tvorili Vy?  Nehanbite sa pochváliť na facebookovej skupine svojimi výtvormi. 
 
Krásne letné dni ♥