Nová challenge sa nesie v znamení tvorenia pozadia. Toto je presne téma, ktorú som si nemohla nechať ujsť, lebo pri nej mám voľnú ruku a môžem použiť čokoľvek, kdekoľvek a akokoľvek. Už pár dní mám v hlave obraz majáku, neviem prečo práve maják, ale akosi ma nechcela tá predstava opustiť tak som začala špekulovať čo vytvorím a aký maják použijem. Nápadov bolo celkom slušne, len zakaždým som porušila hlavnú podmienku: použiť biely alebo jednofarebný papier. Tak som zmenila postup... našla som si jednofarebné pozadie, obrázok s majákom ktorý som chcela použiť a čakala na nápad. Ten prišiel pomerne veľmi rýchlo. Ujasnila som si v akých farbách to bude celé ladené a čo všetko by som chcela použiť. V tejto fáze sa väčšinou prehrabávam vo všetkých krabiciach, zásuvkách a skrinkách a znovu objavujem čo všetko mám:-)

 

Takže poďme na to.

 

Ako základ ktorý spĺňal podmienku som použila hnedý craft papier.

 
handmade
 

  Chcela som vytvoriť tmavšie pozadie a tak som použila spreje od Lindy’s, odtiene Dark Chocolate Truffle, Gossamer Gold a Bombshell Black. Aplikovala som ich úplne náhodne ako sa podarilo. Po zaschnutí som pridala ešte trochu čiernej, pretože to celé bolo príliš hnedé.

 

handmade
 

  Po úplnom zaschnutí som na základ nalepila papier zo sady Sada papierov - Nr. 67.  Skúšala som viac papierov ale nakoniec to vyhral tento

  

handmade
 

   Pomocou šablóny som vytvorila štruktúru na viac miestach. Po zaschnutí som ich zafarbila pigmentovými práškami od Lindy’s.

 
handmade
 
handmade
 

  Ako ústredný motív som použila papierový výsek s majákom zo sady Papierové výseky - Memories of Summer, nr 618. Podlepila som ho penovými štvorčekmi a nalepila.

 
handmade
 

  Nechcela som použiť príliš veľa ďalších detailov, aby som mala miesto na text. Projekt som potom doplnila už len výsekmi šípok a malými hviezdami, ktoré som pretrela čiernou akrylovou farbou a zlatou pastou.

 
handmade
 
handmade
 

   Nakoniec prišiel už spomínaný text a zopár fŕkancov farby.

  
handmade
 
handmade
 

  Vytvoriť pozadie sa dá na milión spôsobov, tak som celkom zvedavá, ako sa popasujete s týmto zadaním vy.

 

Použitý materiál:

 

hnedý craft papier

Papierové výseky - Memories of Summer, nr 618

3D penové štvorčeky 

šablóna na mixed media 

pigmentové prášky 

Sada papierov - Nr. 67

 spreje od Lindy’s

  

Prajem vám krásnu jeseň plnú kreatívnych nápadov a dobrej nálady.

  
anit