Exploding boxy sú obľúbenou formou darovania peňazí pri rôznych príležitostiach a ich tvorenie ponúka množstvo variácií, ako sa s nimi vyhrať. Jednu z takýchto možností, ako ozvláštniť krabičku som skúšala cez víkend a dnes sa s vami podelím o inšpiráciu a fotopostup v jednom. Ide o klasickú krabičku, ktorá má ale na jednej (aj keď by pokojne mohla mať i na viacerých) okienko, ktoré dovoľuje zvedavcom nakuknúť dnu. Okrem takéhoto nahliadnutia je to praktické i v prípade, že si obdarovaná osoba bude chcieť krabičku niekam vystaviť.  
 
exploding_box
 
   Skôr, ako som sa chytila budúcej krabičky, siahla som po jednu z okrajových razníc a kuse bieleho papiera. Vytvorila som si niekoľko pásikov, ktoré mali zdobiť vytvorené okienko na krabičke. 
 
exploding_box
 
  Veľkosť okna a teda i pripravených vyrazených pásov, som určila na základe raznice. Aby sa v rohoch vyrezané časti pekne spájali, moje pásiky vždy začínali rozrezanou časťou oblúčika. Podľa toho som si i určila veľkosť pásov, aby obe strany boli polovičkou oblúku alebo aspoň načatým kúskom. (viď foto) 
 
exploding_box
 
  Odmerala som si, aké veľké pásiky z toho vznikli a podľa nich narysovala na jednu zo stien exploding boxu pomocné čiary. 
 
exploding_box
 
   Podľa nich som následne skalpelom  vyrezala do krabičky otvor. 
 
exploding_box
 
   Pri zdobení krabičky som siahla na sadu papierov - Vintage baby boy. Môj obľúbený papier z tejto sady je papier 05, na ktorom je množstvo maličkých medvedíkov a zajačikov. Z tohto papieru som si nastrihala 9 rovnako veľkých štvorcov. 
 
   Aby som nemusela opäť rysovať, jeden zo štvorcov som si z vonkajšej strany nalepila na plochu, kde som vyrezala okienko. Následne som opäť skalpelom vyrezala štvorec. 
 
exploding_box
 
   Obojstrannou páskou som prilepila cez okienko kus acetátovej fólie
 
exploding_box
 
   Potom prišli na rad pripravené vyrazené pásiky. Mohla som ich lepiť ako prvé, pod fóliu, ale zdalo sa mi praktickejšie dať ich až po nej. Ako vidno nižšie na fotke, polovičné kusy na seba pekne zapadli a vytvorili tak dobre vyzerajúce rohy. 
 
exploding_box
 
exploding_box
 
Fotka okienka z vonkajšej strany. 
 
exploding_box
 
   Na vnútornú stranu som rovnako nalepila vzorovaný papier. Tu už bolo treba rysovať a vyrezať si okienko skôr, ako sa lepilo na krabičku. 
 
exploding_box
 
   Okno do exploding boxu bolo hotové a ostalo už len zdobiť. Polepila som všetky plochy papierom. Aby malo okienko efekt a bolo na čo z vonku pozerať, do stredu som sa rozhodla zlepiť jeden z 3D modelov pre krabičky. Siahla som po lepenkovom kočíku
 
exploding_box
 
   Predáva sa v rozloženom stave, takže je potrebné si jednotlivé kúsky zlepiť  dohromady. Nie je to žiadna veľká veda a kočík bol hotový za krátku chvíľu. 
 
exploding_box
 
exploding_box
 
   Neviem ako vy, ja som si mackov zo sady Vintage baby boy zamilovala. Na celé zdobenie krabičky som pracovala len s papiermi z tejto sady, okrem podkladového som využila na krabičku a vnútro ešte srdiečkový papier 03. Obrázky som si vystrihla z papierového pásu z rovnakej sady.
 
exploding_box
 
Pohľad z vonkajšej strany. 
 
exploding_box
 
   Na vrchnáčik som využila rovnako obrázky z papierového pásu. Vystrihla som si medvedíka a robota, ktorých som podlepila lepenkovými hviezdami. Obrázky som pre 3D efekt lepila penovou páskou. Hviezdy, rovnako ako aj nápis, ktorý som si vytvorila silikónovým slovenským razítkom Blahoželáme, som tupovačom  mierne zafarbila dohneda
 
 
exploding_box
 
   Do kočiarika som vložila gázu a na ňu uložila lepenkový výrez chlapčeka. Na kočiar som ešte dolepila hviezdičku a spodnú časť dozdobila modrým gombíkom
 
exploding_box
 
  Na ozdobenie stien som využila obrázky z papierové pásu, lepenkové srdiečka, gombíky či svorku zo sady Bundle of Joy
 
exploding_box
 
exploding_box
 
exploding_box
 
exploding_box
 
 Použitý materiál:
 
okrajová raznica
polotovar - exploding box
skalpel
obojstranná podložka na tvorenie, samohojacia
sada papierov - Vintage baby boy
acetátová fólia
3D lepenkový výrez - kočík
lepidlo Tacky Glue
papierový pás Vintage baby boy 03
lepenkové hviezdičky
lepenkové hviezdy
penová páska
slovenská pečiatka - Blahoželáme
tupovač
razítkovacia poduška - expresso truffle a Staz On čierny
lepenkový výrez - spiaci chlapček
gombíky
lepenkový výrez - srdiečka
svorky brads - bundle of joy boy
vyrezávacia šablóna - doily
vyrezávacia šablóna - kruhy
vyrezávacia šablóna - vlnité kruhy
 
Čo ste tvorili ako posledné Vy? Pochváľte sa svojou tvorbou vo FB skupine (v ktorej stále prebieha súťaž).
 
Krásny deň ♥
 
 
Nazov obrázku