Už nejaký ten rok si robím svoj vlastný diár, alebo to môžem nazvať aj plánovač. Možno vás inšpirujem a vyrobíte si aj vy jeden taký ten svoj, a budete sa z neho tešiť tak ako ja.

  

  Po rokoch mám už svoje zaužívané potreby, ako si evidovať svoje denné, týždenné alebo mesačné záznamy. Preto teraz dávam len inšpiráciu a vy samé si viete definovať čo budete chcieť v diári mať.

 

  Tak poďte sa pozrieť ako na to:

  

  V prvom rade si pripravíme papiere 2ks, ktoré budú tvoriť obal diára a lepenku formátu A5 tiež 2 ks. Ak chcete mať diár väčší napr. A4, treba si to k tomu prispôsobiť.

 

diar
  

Papier si odrežeme tak, aby sa nám po zalepení dostal cez okraj lepenky cca 3 cm. A na jednu stranu lepenky nalepíme obojstrannú lepiacu pásku.

  

TIP: Papier nám nemusí zakryť celú lepenku, pretože ďalej uvidíte ako nezalepenú časť budeme ešte upravovať.

 
diar
 

  Keď máme lepenku nalepenú na papier, rohy papierov odstrihneme ako je na obrázku a opäť nalepíme obojstrannú lepiacu pásku na okraje papiera a nalepíme na lepenku.

 
diar
 

A takto nám vznikne obal na diár.

 
diar
 

  Potom si vezmeme ryhovaciu podložku na obálky a vytvoríme si obálky, ktoré nalepíme na zadnú stranu obalu čím vlastne zakryjeme časť obalu, kde nie je nalepený papier. Do obálky si dávam rôzne nálepky, ktoré potom pri písaní do diára využívam...a takto ich mám vždy poruke.

 
diar

 

  Pred nalepením obálky na zadnú časť obalu (časť ktorá bude tvoriť spodok diára) nezabudnite nalepiť aj stuhu, ktorá bude následne ako pomôcka, s ktorou si budete označovať aktuálny týždeň....tak ako v knihe, kde si označujete, kde ste prestali čítať.

 
diar
 

  Potom si vezmite listy do zápisníka a vytvorte si stĺpce predstavujúce dni. Ja som jednoducho vzala pravítko a pero a rysovala som čiarky.

 
diar
 

  Po narysovaní čiar som si zapísala na záhlavie každého stĺpca deň v mesiaci a farebne som si tieto dni označila za každý mesiac inak. A aby som vedela o aký mesiac ide, na vrch každého listu som naniesla pomocou pečiatky názov mesiaca.

 
diar
 

  Potom je už na vás aké údaje si ešte chcete evidovať. Ja si evidujem na tejto stránke napr. mesačné ATC výmeny, články na Scrapworld, ktoré som písala a články, ktoré som zverejnila na svojom blogu. Túto stránku som si vytlačila na PC :)

 
diar
 

A keďže rada čítam, za každý mesiac tu mám aj evidenciu kníh, ktoré som v tom mesiaci prečítala.

 
diar
 

Záverečná časť je tu. Treba to všetko pekne krásne zviazať. Viažem to pomocou Cinch stroja do potrebného krúžku na viazanie.

 
diar
 

A máme hotovo:

 
diar
 
diar
 
diar
 
diar
 
 Požitý materiál: 
 

scrapbook papiere 

lepenka 

lepiaca obojstranná páska

ryhovacia podložka na obálky

listy do zápisníka 

slovenské pečiatky mesiacov

 Cinch

 

Tvoríte si aj vy vlastné diáre? Ak áno, čo všetko si tam evidujete? Inšpirujte nás :)

 

zuzka