Niektoré darčeky sa nedajú strčiť len tak do krabičky a previazať mašľou, hlavne ak ide o rôzne adrenalínové prekvapenia ako skok padákom, alebo predplatné obľúbeného časopisu či rôzne iné poukazy na koncerty a podobne. Napriek tomu ich možno darovať efektne a kreatívne, cez jednoduchú ručne vyrobenú poukážku.

 

  Jej výroba je časovo nenáročná a potrebujeme na ňu len pár vecí:

 

  • Kus lepenky alebo kartóna
  • Scrapbook papiere a ozdoby
  • Obojstranná páska a nožnice

 

materialpoukazka

 

   Kus kartónu oblepíme papierom, najprv z prednej strany a potom zahneme prečnievajúce časti dozadu. Na lepenie som použila obojstrannú pásku. Moja tvorená poukážka bola pre dve sestričky, ktoré túžia po svojom akváriu a pod stromček dostanú možnosť kúpiť si rybky ale im aj vytvoriť malé rybie kráľovstvo. Preto som ako základ použila papier Marine.

   Keď máme zahnutú časť prilepenú, na zadnú časť nalepíme ešte kus papiera na prekrytie. 

 

materialpoukazka
 
materialpoukazka
 

   Text som si vytlačila na tlačiarni a poničila okraje cez pomôcku na ničenie.  Pretože poukážka je pre dve malé slečny, chcela som tam predovšetkým pekné ozdôbky a obrázky a niečo čo sa trblietka. Vzhľadom na tému rybičiek a akvária ideálne poslúžil papier Basik&Ko cards z ktorého som si vystrihla obrázky.

 

materialpoukazka
 

   Aby poukážka nebola príliš ploská, podlepila som časť pripravených obrázkov 3D penovou páskou, rovnako ako i časť textu. Z kraja som uviazala baker twine a na záver prilepila pár flitrov a lepenkové srdiečko. A je hotovo.

 

materialpoukazka
 
materialpoukazka
 
materialpoukazka
 
materialpoukazka
 
Príjemné tvorenie prajem.