Ak sledujete náš instagram, možno ste tam postrehli "samovyfarbovaciu" pohľadnicu, alebo inak - color slider card. Toto prianie vzniklo vďaka šablóne, ale nie je problém si také vyrobiť aj bez nej. Chce to len dosť trpezlivosti a presné rysovanie, čo ako sa poznám, u mňa až tak nehrozí a tak som investovala do tej šablóny radšej :)
 
color-slider-card
  
  Najprv potrebujeme základ, ktorý sa bude vysúvať. V mojom prípade je to obdĺžnik. Do dolnej časti som si pri rezaní rovno nachystala šablónu snežítka, keďže pasuje k pečiatkam. Na šablóne to vyrezáva automaticky, ale ak rysujete, je potrebné v strede vyrezať tenkú čiaru. Na fotke to vidieť, je to v strede medzi dvomi plochami a nie až úplne do konca. 
 
color-slider-card
 
  Taktok vyzerá vyrezaný základ. 
 
color-slider-card
 
 Následne som si vyrezala menší obdĺžnik do akvarelového papiera a nalepila obojstrannou páskou
 
color-slider-card
 
  Pri tomto type pohľadnice je veľmi dôležitá presnosť. Hlavne pokiaľ ide o pečiatkovanie. Pečiatku totiž musíte naniesť nielen na papier, ale aj na fóliu, ktorá je práve súčasťou toho vyfarbovacieho "kúzla". 
  Preto som si na pečiatkovanie vytiahla pomôcku na presné pečiatkovanie.  Tá sa postará, aby ste naniesli razítko na úplne správne miesto. 
  
color-slider-card
 
  Len čo som naniesla pečiatku na papier, dala som do pomôcky acetátovú fóliu. Má totožný rozmer s akvarelovým obdĺžnikom. 
  
color-slider-card
  
  Ak pomôcku na presné razítkovanie nepoznáte, tak vlastne vďaka prichyteniu magnetom a dvierkam na ktoré sa pečiatka priľne,  získate vždy odtlačok na rovnakom správnom mieste. 
 
color-slider-card
 
  Na fóliu som dala tenučký pásik obojstrannej pásky. Priložila na papier, aby odtlačok presne sedel a potom základ zavrela a zlepila. (fólia sa prilepí na hornú časť, kde je výrez)
 
color-slider-card
 
  Vyzerá to potom takto. 
 
color-slider-card
 
  Keď je základ zavretý, perfektne sedí s odtlačkom na papieri.
 
color-slider-card
  
 Prichádza na rad vyfarbovacia časť. Ja som si vyfarbila pečiatku akvarelovými fixkami Ecoline a akvarelovým štetcom
 
color-slider-card
 
 Aby všetko išlo hladko, je potrebné si vystrihnúť (prípadne v šablóne je to samostatná šablónka na vyrezanie) takýto tvar. Lepí sa na kraj vedľa nalepeného obdĺžnika. 
 
color-slider-card
 
  Aj keď v originál postupe tam lepia len jeden tento kraj, ja na seba naliepam dva. Podľa ich slov by to po pár razoch nemalo zasekávať, ale mne sa to iba s jedným kusom vždy zasekávalo a kazilo. Preto teraz dávam dva kusy na seba a všetko fičí ako po masle. 
  Takže môj tip, dajte na seba dva takéto kúsky a lepte radšej tekutým lepidlom alebo silnou páskou, aby sa vám to nerozpadlo a neodliepalo po čase. 
  
color-slider-card
 
  Posledný kus ktorý potrebujete je tá časť, ktorá sa hýbe a pretŕča von zo základu. Ja ju mám zo šablóny, ale opäť si môžete aj narysovať. Potrebná je horná časť čo bude pretŕčať a za ktorú to vyťahujete a dolné výčnelky, ktoré neprejdú cez tú tenkú dieru v základe. Takže zastavia vysúvací papierik. 
  
color-slider-card
 
  Dáte do vnútra a zalepíte dohromady. Tým je základ hotový. 
 
color-slider-card
 
    Následne keď papierik ťaháte, odkrýva sa vyfarbená časť a "kúzlo" je hotové :) 
 
color-slider-card
 
  Takto pripravený základ už stačí dať na pohľadnicu. Ja nemám rada keď je úplne bledá ani tá fólia a tak som fixkami dofarbila aspoň spodnú časť snežítka. Na zvyšok som využila biely štruktúrovaný papier, vystrihla pár obrázkov zo sady Christmas treats. A napokon nápis Veselé Vianoce
 
color-slider-card
 
color-slider-card
 
  Takto sa môžete hrať s pečiatkami i tvarmi výrezov. Okrem toho môžete spredu  na fóliu nalepiť aj ozdôbky, ako napríklad ja som dorobila čiapku k Yetimu. Tá, rovnako ako Yeti sú zo sady pečiatok Beast Friends. Na základ priania som použila rovnakú sadu papierov ako na pohľadnici hore, Christmas treats. Doplnila som nápis, pár ďalších vyfarbených pečiatok a vločky
  
color-slider-card
 
color-slider-card
 
  Pri tomto type nemusí ísť len o vyfarbovanie. Môžete na vysúvaciu časť vytlačiť text, ako napríklad ja pečiatku Tie najkrajšie spomienky mám s Tebou a do vnútra nalepiť nejaký obrázok z papiera a podobne. Možností je veľa. 
 
color-slider-card
 
  Skúšali ste niekedy podobný typ pohľadnice? Alebo ste práve dostali chuť? Podeľte sa o vaše výtvory v našej fb skupine, budeme rady :)
 
Použitý materiál: 
 
vyrezávacia šablóna - Color slier
silikónové pečiatky - Beast Friends
sada papierov - Christmas treats
akvarelový papier
 obojstranná páska
pomôcka na presné pečiatkovanie 
acetátová fólia
akvareloé fixky Ecoline
  akvarelový štetec
šablóna + pečiatky - snežná guľa 
. nápis Veselé Vianoce
lepidlo Tacky Glue
raznica vločka
biely štruktúrovaný papier
pečiatka Tie najkrajšie spomienky mám s Tebou
 
Majte krásny deň ♥
   
yka