Bol ešte len január, keď mi kamarátka spomínala, že u nich v práci je už rozchytané voľno na leto a dovolenky. Január. V tom čase poniektorí z nás mali radosť zo snehu a na leto ani nepomysleli. Teraz je už skoro máj a vidina výletov po našom rodnom Slovensku či k moru, alebo naopak k horám, nie je tak vzdialená.

    My scrapženy po každom výlete máme kopu fotiek, letáčikov, vstupeniek a tie predsa len treba niekam uložiť. Obdivujem všetkých, ktorý si lepšia album už za jazdy po hoteloch/vlakoch a kdekoľvek inde, ja si len robím poznámky nech nezabudnem a všetko spracujem až doma v svojom kreatívnom neporiadku. Lebo čím väčší stôl, tým viac vecí na ňom :)

 

    Veľkosť albumu, hrúbka, spôsob viazania...spraviť si z dovolenky album, to vždy prináša najprv vyriešenie všetkých týchto otázok. Ak potrebujete pevný album ale zároveň taký, z ktorého budete môcť vybrať stránku či prehadzovať poradie, možno Vás dnes inšpirujem.

 

   V ponuke obchodu nájdete albumy StoryBook, ktoré sú predovšetkým skvelé na project life. Nie je to ale podmienka a práve jeden z týchto pevných albumov som využila na album pre kamarátkinu kolegyňu. Páčil sa jej dizaj albumu, ktorý som robila pred časom, ale zároveň mal mať kapsičky. A tak som siahla po modrom látkovom prevedení a zvyšok išiel samo. 

 

cestovny

 

   Albumy majú vzorovanú farebnú časť z látky a ten zvyšok je pripravený na ozdobenie a potiahnutie papierom. Ja som využila kolekciu papierov od Carta Bella – Old world travel, ktorá okrem toho že ide o papier vysokej gramáže sa pri ohýbaní napriek gramáži neničí a má krásnu štruktúru. 

     Na prechod medzi látkovým krajom a papierom som využila krajovú raznicu a následne obalila dosky aj papierom. 

 

cestovny
 
cestovny
 

   Z vnútra nalepila papiere z rovnakej sady, aby som zahnuté časti pekne prekryla a základ bol hotový. Z vnútornej časti som nalepila len pár ozdôb a narazila slovenské razítko - Dobrodružstvá na cestách .

 

cestovny
 
cestovny
 
cestovny
 
   Na prednú stranu som okrem obľúbených lepenkových výrezov použila i svorky brads s cestovnou tematikou, ale tieto svorky môžete využiť aj inak. Napríklad na vyznačenie miest, ktoré ste počas dovolenky prešli, či už v jednej krajine, alebo po svete. 
 
cestovny
 
 
 Použitý materiál:
 
sada papierov Carta Bella – Old world travel
album  StoryBook
obojstranný papier Tickes
obojstranný papier Journaling Cards
lepenkový výrez Album
lepenkový výrez Foťáčiky
obojstranná páska
baker twine červený
lepidlo
StazOn Ink čierny
slovenské siliónové razítko - Dobrodružstvá na cestách 
svorky brads
 
 
Všetkým krásny deň, možno i s nejakým dobrodružstvom na ceste, pokojne aj tej do praáce či z práce :)