Albumy veľmi nerobievam, ale mám dovolenku a veľa voľného času, tak som si povedala, že jeden vytvorím, veď leto je v plnom prúde a určite sa nazbiera veľa zážitkov, tak prečo si tie zážitky neuchovať napríklad aj v takomto albume. :)

  

  Môj album má rozmer 11,6 x 11,6 a je spojený knihárskym otvárateľným krúžkom. Ale poďme pekne po poriadku:

 

  Z nádherných papierov zo sady: Spacer w chmurach som si vyrezala štvorce potrebnej veľkosti a ku každému listu papiera som vystrihla rovnako veľký kus hrubšieho papiera alebo lepenky.

  
handmadealbum
 

Spojila som ich lepom, pri takomto lepení rada používam tekuté lepidlo, nie obojstrannú pásku, pretože pri tekutom lepidle si viete korigovať scrap papier podľa potreby. Pri obojstrannej páske musíte byť veľmi opatrní. Aby sa papier dobre prilepil, používam knihársku kosť, ktorú pritláčam a tým lepidlo vtláčam do všetkých kútov papiera.

  
handmadealbum
 

Každý takto spojený list albumu som na hranách pomocou tupovačadistres oxide farby pretrela, aby som zvýraznila okraje papiera. Zo sady papierov som použila rôzne typy papiera, pri niektorých som použila kúsky – vystrihla len časť papiera, a niektoré som použila celé. Dozdobila podľa aktuálnej nálady. :)

 

Na jeden list som vyrobila aj obálku, aby sa do nej mohli skovať rôzne drobnosti alebo poklady napr. z výletu. :)

 

Na vrch som pomocou lepenkovej abecedy nalepila názov Album. Samozrejme sa môže použiť aj celý lepenkový názov, tie nájdete TU.

A ako som spomínala na začiatku, spojila som to všetko knihárskym krúžkom. Pred tým sa však musia urobiť dierky, aby sa knihársky krúžok mal kade prevliecť. :)

 

A tu je hotový album:

     
handmadealbum
 
handmadealbum
 
handmadealbum
 
handmadealbum
 
handmadealbum
 
handmadealbum
 
handmadealbum
 
handmadealbum
  

Použitý materiál

 

  Sada papierov - Spacer w chmurach

Tacky Glue - PVA lepidlo

Knihárska kosť

Tupovač

Poduška Distress Oxide - mowed lawn

Ryhovacia podložka na obálky

Lepenkový výrez - abeceda

Lepenkové výrezy - album

Knihárske otváracie krúžky

Kliešte (dierovač )

 

  
zuzka