A máme september. Deti zajtra znovu putujú do školských lavíc, niektorí sa tešia a niektorí (a asi ich je veru viac) až tak nie. A vždy sa nájdu takí, ktorí si to predĺžili, lebo s blížiacim sa školským zvonením na nich prišla choroba.

 

   S novým mesiacom je čas na nové zadanie a ono bude také školsko neškolské. Neviem ako vy, ja som na škole naozaj hrozne neznášala diktáty. Nikdy mi to nešlo, ale práve diktát bude zadaním septembrovej challenge.

 

   Dúfam, že Vás zadanie neodstraší, je netypické a možno na prvý pohľad trochu komplikovanejšie, ale len na ten prvý pohľad. Verím, že ak si nájdete pár minút času, zistíte, že je to malina. 

 

Téma: Diktát 

 

 Zadanie: Vašou úlohou je vytvoriť papierový projekt, ktorý vytvoríte na základe diktátu.

 

 Ako diktát funguje? Slovne Vám opíšem, čo tvoríte a čo na projekt potrebujete. Dostanete presný popis ako bol tvorený, veľkosť kusov papiera aj to, kam ich umiestniť. Vy si na základe opisu vytvoríte projekt, s voľným zadaním témy.  Ak je v popise uvedné „ozdoba“ je len na Vás, či to bude kvietok, vločka, šiška, nálepka, lepenkový výrez...

Nebojte, vybrala som niečo jednoduché, nech vyskúšame, ako to pôjde :)

 

Trochu z pravidiel:  Projekt musí byť nový, vytvorený pre túto challenge  a tento mesiac výnimočne práca nesmie byť nikde uverejnená pred skončením súťaže, vzhľadom na zadanie. Nechceme predsa, aby niekto „odpisoval“ :)

 

Nie je to nutnosť, ale pre zachovanie jednoty by bolo dobré, keby fotka mala na šírku aspoň 820 pix. Je to šírka na ktorú fotky upravujem.

 

Kam a do kedy: Fotku súťažného projektu posielajte na email info@scrapworld.sk do polnoci 30.9.2017 s predmetom CHALLENGE

 

Výsledky budú vyhlásené  začiatkom ďalšieho mesiaca. 

 

Nazov obrázku

 

Diktát

V našom diktáte budeme tvoriť pohľadnicu. Jej základ je 13,5x 13,5 cm.

 

Čo potrebujete:

 

 

  • Papier A, veľkosti 13x13 cm
  • Papier B – vzorovaný. 2 kúsky rozmeru 4x4 cm
  • Papier C – vzorovaný. 5 ks rozmeru 4x4 cm
  • Papier D – vzorovaný. 2 ks rozmeru 4x4 cm
  • Základné pomôcky, nožnice, pravítko, lepidlo.
  • Ozdoby, prípadne razítko či vytlačný kúsok textu.

 

Postup:

1. Na prianie potrebujeme základ. Môžete použiť zakúpený základ na pohľadnice, alebo si z bieleho výkresu vytvoríte vlastný.

2. Papier A si z krajov poničíme nožíkom alebo ničičom okrajov. Poničíme všetky štyri strany. Tento pripravený podkladový papier si nalepíme na základ priania. Keďže je menší ako základ, ostane nám niekoľko milimetrový kraj.

 

3. Štvorce vzorovaných papierov B,C,D si tiež poničíme po krajoch. Tie moje sú mierne zafarbené tupovačom a farbou hodiacou sa ku kockám, ale nie je to nutné. Len čo máme 9 štvorcov poničených, lepšíme ich po tri do radu, takže dostaneme tri stĺpce a tri riadky. Neukladáme symetricky, jeden môže byť o niečo vyššie či nižšie než druhý, prípadne sa mierne niekde prekryť. (mne sa prekrývajú v ľavom rohu dva štvorce)

 

4. Do stredu pohľadnice umiestnime ozdobu. Tá moja je ručne robená, ale môže to byť nálepka, lepenkový výrez, chipboard, čokoľvek. Je ale väčšia,  cca. 8,3x 6,5 cm (na výšku).

 

5. Okrem hlavnej ozdoby sú tam ešte tri (v mojom prípade vločky). Jedna prekrýva veľkú časť pravého horného štvorca, zvyšné dve sú naľavo, v druhom a tretom riadku.

 

6. Nakoniec vytlačný text na kúsok bieleho vystrihnutého obdĺžnika, ktorý je po krajoch tiež poničený. Tento obdĺžnik s textom je v pravom dolnom rohu.

 

A je hotovo. 

 

Výhra

 

Nazov obrázku

 

 

Výherca diktátového kola získa:

 

   Vybraný projekt bude odmenený materiálom a ako zvyčajne, jeden náhodne vyžrebovaný projekt získa 10% zľavu na nákup. 

 

   Vzhľadom na zadanie pre Vás ukážkový projekt nemám, uvidíte ho spolu s vyhodnotením a spolu so mnou budete môcť obzrieť, ako sa kto priblížil predlohe. 

 

Všetkým krásny deň ♥