Aj keď teplotami to vonku na jar veľmi nevyzerá, dátum v kalendári sa neúprosne posúva čoraz bližšie k veľkonočným sviatkom.  V obchodoch už vidno zajačiky, kuriatka a čokoládové vajíčka a aj v svete papiera sa to nimi začína zapĺňať.

   Ja som včera siahla k téme Veľkej noci po prvý raz v tomto roku a kým v tom minulom som sa hrala so zajačikmi, tentoraz to vyhrali kuriatka. Presvedčili ma o tom rozkošné razítka od Lawn Fawn -Chirpy-chirp-chirp, aj keď s tými čiapočkami so zajačími uškami trošku zajačie byť môžu.

 

  Jar i Veľká noc sú plné farieb. Ja som si pre vás pripravila inšpiráciu  na dve veselé priania, ktoré farebné sú a predsa okrem razítok a fixiek neobsahujú žiadne iné farebné kreatívne ozdoby či papiere.

 
kuriatka
 
   Kuriatka som vyfarbovala dvomi spôsobmi. Technikou "no line coloring" , ktorej postup nájdete v staršom článku TU. Týchto malých operencov som si pripravila na iný projekt, na dnešné pohľadnice som využila klasicky otlačené obrázky s čiarami. Na vyfarbovanie som siahla po fixkách, časť kuriatok bola vyfarbovaná akvarelovými fixkami Ecoline a akvarelovým štetcom. Využila som fixku žltú (205), oranžovú (237) a farbu yellow orche (227). Na zvyšné obrázky som použila alkoholové fixky. 
 
   Z papiera  som si vytvorila pohľadnicové základy, na ktoré som obojstrannou páskou prilepila o niečo menší kus akvarelového papiera. Pri štvorcovej pohľadnici som si akvarelovými fixkami Ecoline vytvorila farebné pozadie. Časť som vytvorila priamo fixkou na papieri a rozotrela akvarelovým štetcom, alebo som fixkou prešla po kúsku sáčku a priložila ho na požadované miesto. Vytvorilo to tak zaujímavejšie farebné prechody. 
 
kuriatka
 
  Na druhej pohľadnici som štetcom podfarbila len miesta, kde sa mohla vyliať farba z obrázkov plechoviek alebo štetcov. 
 
kuriatka
 
   Pri oboch prianiach som okrem obyčajnej obojstrannej pásky pracovala aj s penovými štvorčekmi, aby som časť obrázkov pridvihla a dala tak pohľadniciam 3D nádych. 
 
 
kuriatka
 
kuriatka
 
Použitý materiál:
 
silikónové razítka Lawn Fawn - Chirpy-chirp-chirp
akvarelový papier
akvarelový štetec
akvarelové fixky Ecoline 
obojstranná páska
 
Ako ide veľkonočné tvorenie Vám? Pochváľte sa svojimi výtvormi na facebooku a majte krásny deň ♥