Občas, keď má môj mladší brat chuť, tvorím s ním. S jeho hybnosťou rúk toho nemôžeme tvoriť veľa, preto sa akvarel stal našim kamarátom. Donedávna som doma mala len staručké pastelky s biednym pigmentom a tak som mu k Vianociam zaobstarala kvalitné akvarelové fixky. A asi nikoho neprekvapí, že tento darček pre neho, bol takým malým darčekom aj pre mňa. Nedalo sa neotestovať ich.

   Asi by som sa mala rovno priznať, že nie som veľmi zručná vo vyfarbovaní, ale od tréningu ma to nijako neodrádza. V rámci tohto môjho zbližovania sa s fixkami a rozkošnými zvieratkami od Lawn FawnMFT, som si pre vás pripravila fotonávod. Ide o techniku „no line coloring“, ktorej pointou je, aby bolo čo najmenej vidno kontúry pečiatky.

 

   Aj keď internet je plný návodov a na youtube sa dajú nájsť videá, ako na túto techniku, išla som skôr metódou pokus omyl. Veď niečo z toho už len bude. (škoda že som neodfotila ten kus papiera s pokusmi, ktoré skončili v koši :) )

 
 

Najprv som si na akvarelový papier narazítkovala motívy rozkošných jednorožcov. Pretože som sa snažila o techniku no line coloring, využila som najbledšiu podušku, akú som našla. (prípadne sa dá využiť aj stará vyblednutá poduška, ktorá slabunko tlačí)

 
no_line
 

Na sklo som si naniesla trochu farieb, ktoré som plánovala použiť, aj keď väčšinou som farbila priamo na papier.

 

no_line
 
  Potom prišlo na rad vyfarbovanie. Na telo jednorožcov som využila šedú fixku. Vyfarbovať som začala najsvetlejšími časťami a potom som vyfarbovala a tieňovala miesta, kde som chcela tmavšie odtiene. Všetko za pomoci jednej fixky a akvarelového štetca, ktorým som menila intenzitu farby. 
 
no_line
 
 Rovnako som postupovala aj pri hrive. Akvarelovými fixkami som vždy naniesla trochu farby a za pomoci štetca som farbu roztiahla na požadované miesta. 
 
 
no_line
 
Na oči som použila čierne pero.
 
no_line
 
Rovnako som postupovala aj pri vyfarbovaní zámku a dúhy v oblakoch. 
 
no_line
 
no_line
 
 
Aj keď na obrázkoch vidno viaceré odtiene, z každej farby som použila len jednu fixku. Vďaka akvarelovému štetcu som potom dosiahla rôzne odtiene. Napríklad tmavú fialovú v krajoch a svetlu v strede dúhy. 
 
no_line
 
 Týmto spôsobom som si vyfarbila všetky narazítkované prvky a vystrihla ich pre použitie na projekty. 
 
 Mojím projektom sa stala krabička, exploding box pre malé dievčatko. Celá krabička bola ladená rozprávkovo-princeznovsky. Použila som na tvorenie biely základy krabičky  a papiere od Anita su y mundo, pre ich sýte veselé farby. Konkrétne papier Fiesta 5 a De cuento 6
 
no_line
 
Uviazaná mašlička je na pevno, dá sa stiahnuť po boku krabičky ľahko dole bez rozväzovania a tak som na jednu stranu mašle prilepila ružového motýľa
 
no_line
 
Na vnútornú časť som využila rovnaké papiere, dozdobila pripraveným jednorožcami, lepenkovým výrezom "všetko najlešpie" a kvietkami
 
no_line
 
no_line
 
no_line
 
Jedného jednorožca som si nechala do stredu a postavila ho. Prilepený je tavným lepidlom a aby sa nehýbal, podopierajú ho kvietky. 
 
no_line
 
Použitý materiál:
 
akvarelový papier
akvarelový štetec
akvarelové fixky Ecoline 10ks
akvarelová fixka šedá
akvarelová fixka fialová
silikónové razítka Magic unicorns
akrylový blok
základ krabičky - exploding box
obojstranný papier - Fiesta 5
obojstranný papier - De cuento 6
vyrezávacia šablóna - motýľ
lepenkový výrez - všetko najlešpie
lepenkový výrez - hviezdičky
lepidlo Tacky Glue
obojstranná páska
kvietky
 
Krásny deň ♥