Tvorenie je o nápadoch ale i pokusoch a určite nie som jediná, ktorej sa niekedy nápad či myšlienka čo by bolo super, vynorí v hlave akosi až na poslednú chvíľu. To je čas kedy sa pozrie človek na hodinky a ľutuje, že ho to nenapadlo skôr. Ako keď má ísť na oslavu, je pol hodina pred odchodom a povie si, že  toto mohol obdarovanému spraviť.

 

    Niečo také mi prešlo hlavou v štvrtok, keď som sa balila na výlet s priateľmi, užiť si trošku slniečka a posedieť pri ohni a napadlo ma, že namiesto nákupu sladkých dobrôt pre kamarátku, ktorá mala narodeniny, som jej mohla spraviť zápisníček. Píše a raz snáď uvidím na pulte kníhkupectva knihu s jej menom a tak by si aspoň mala kde písať poznámky k deju. Pozrela som na hodinky, za niečo vyše pol hodiny som mala vypadnúť najesť sa a smer autobus. Na váhanie či skúsiť v obmedzenom čase niečo vytvoriť neoblo kedy a tak som sa na to rovno vrhla. 

 

    Dnes teda malá inšpirácia pre všetkých, ktorý si na poslednú chvíľu niečo zmyslia a budú váhať, či to stihnú. Stihnete! :)

 

zapisnik
 
   Môj vyrábaný zápisníček bol drobný. Mala som po ruke len lepenku A5, ale na zápisníček do kabelky mi to prišlo priveľké a tak som lepenku prerezala na polovicu a nechala si ako rozmer zápisníka A6 . Aj keď obdarovaná bola žena, nechcela som nič ružové a tak som siahla po jemnom papieri Teahupoo a obalila ním dosky. 
 
   Rezanie papiera do vnútra bol najväčší zaberák na čas, samotné zviazanie Zutterom bola otázka dvoch minút. Áno, veľmi som vtedy ľúbila tú ružovú mašinku. Na zdobenie mi ostalo len pár minút a tak je zápisníček ozdobený len tak jednoducho. Hlavný motív som vybrala písací stroj, vyrezávaciu šablónu od Kesi-Art.  Pod stroj putoval lepenkový výrez smile, modrý kvietok a niekoľko enamel bodiek. A bolo hotovo, ešte som mala čas pohľadať baliaci papier. (ehm vianočný :) )
 
zapisnik
 
zapisnik
 
 
Použitý materiál:
 
Obojstranný papier - Teahupoo
Lepenka
vyrezávacia šablóna - písací stroj
obojstranná páska
Zutter
krúžky na viazanie
Enamel tvary
lepenkový výrez - smile
papierové kvietky 
 
Čo Vy? Tvorili ste poslednú dobu niečo pod časovým tlakom alebo niečo, do čoho ste sa pustili poctivo dostatočne vopred? 
Pochváľte sa, napríklad aj vo facebookovej skupine alebo v galérii
 
Krásny deň ♥