Máj je krásny zakvitnutý mesiac a tvorba vlastného kvietku sa stala čiastočným zadaním aj našej májovej súťaže. V dnešnom článku Vám prinášam fotopostup, ako vznikala pohľadnica pre inšpiráciu, ktorá je síce svadobná, ale pokojne by mohla putovať i mamine, k blížiacemu sa dňu matiek.  

 

  Ako základ som použila polotovar pohľadnice z tejto sady už predpripravených prianí a obálok a jeden z papierov zo sady Love Story

 
kvetinova
 

   Moja voľba padla na jeden z papierov s vystúpenou, mierne lesknúcou textúrou kvietkov. Papier som si zmenšila na rozmer priania a kraje prešla ničičom papiera. Napokon som ho roztrhla na polovicu, nie presne v strede, ale v hornej časti štvrtky. 

 
kvetinova

 

Pravú časť roztrhnutých papierov som mierne vyhla, aby som si spravila priestor na kvietky, ktoré tam mali rozkvitnúť. 

 
kvetinova
 

Na ľavej časti papierov som si spravila dierky.  Symetriu som v dierovaní nehľadala, dierky sú zámerne jedna vyššie ako druhá.

 
kvetinova
 
 

Cez otvory som prepchala stružku, spočiatku len tak navoľno. Len čo prešla všetkými otvormi, papiere som obrátila a priložila k základu pohľadnice. Dôvod bol ten, aby sa nestalo že utiahnem stužku priveľa a potom vzorované štvrtky nebudú siahať po okraji pohľadnice, alebo naopak, neboli príliš voľné. Takto som mala istotu, že stužka bude natiahnutá akurát na pohľadnicu. 

 

kvetinova
 

Než som pripravenú časť nalepila, na miesto ktoré je vidno v natrhnutej časti, som nalepila hnedý papier z rovnakej kolekcie.  

 

kvetinova
 
  Potom som obojstrannou páskou nalepila pripravenú vrchnú časť priania. 
 
kvetinova
 

    Predposledné putovali na prianie kvietky. Najväčšiu časť priestoru dostal kvietok z foamiranu, ktorého návod ste mali možnosť vidieť na blogu a k nemu pribudli žlté ružičky.   Lepenkový výrez srdiečka a ako posledné putovalo na prianie razítko Novomanželom, zo série slovenských pečiatok. 

 

kvetinova
 
kvetinova
 
kvetinova
 

Použitý materiál:

 

Polotovar pohľadnica + obálka

Sada papierov Love Story

Obojstranná páska

Razítko Novomanželom

Čierna poduška Staz On

Žlté ružičky

Mini sweethearts

Lepenkový výrez srdiečka

Lepenkový výrez motýliky

Ničič papiera

 

Všetkým krásny deň ♥