Za oknami máme krásnu, posledné dni aj slnečnú jeseň, ale asi všetky scrap duše sme sa už pozreli po vianočnom materiály. A kopa z Vás nielen pozrela, ale  má už doma slušnú zásobu pohľadníc, pretože čas letí a ani sa nenazdáme a tie Vianoce tú budú naozaj.

 

    Minulý rok som veľa prianí nespravila, viac menej len pre blízke osoby, ale prepadla som skladaniu stromčekov. Tento rok som skúsila jednoduchšiu verziu pri ktorej sa nenarysujem a je viac taká intuitívna. Inými slovami, ukladám ako príde. O návod na takýto stromček sa chcem dnes podeliť.

 

   Základom sú vetvičky. Ja som si ich narezala v niekoľkých farbách a ak vetvičky nemáte, môžete pozrieť napríklad po týchto

 

stromcek
 
   Na kus zbytkovej lepenky som si nakreslila trojuholník. Nie je nutné rysovať, slúži len ako pomôcka, ktorá sa aj tak prekryje. 
 
stromcek
 
   Trojuholník som vystrihla, ja rovno dva, nech to ide od ruky :)
 
stromcek
 
   Narezané vetvičky som si potrhala na menšie kusy a rozdelila podľa farieb. 
 
stromcek
 
    Zapla som tavnú pištoľ a začala lepiť. Lepidlo som nanášala len na kúsok vetvičiek, lepiť na trojuholník treba zospodu, aby sa stromček pekne vrstvil. Dolný pás som lepila tak, aby prečnieval z trojuholníka a mohla trošku na konci vetvičky vyhnúť. 
 
stromcek
 
   Takto som postupovala vyššie, vždy lepila len kúsok, aby nebol stromček "pričapnutý" ale pekne nadýchaný. Ak sa mi niekde zdal na boku prázdny, prosto som si nalepila vetvičku aj od spodu lepenky a dokrášlila, ako bolo treba. 
 
stromcek
 
   Na samom špici mi bolo vidno kúsok lepenky a tak som siahla po raznici vločky a použila jednu výraznejšiu na ozdobenie.
 
stromcek
 
 
   Posledné boli biele perličky, ktoré som nerovnomerne polepila na hotový stromček. 
 
stromcek
 
   Môžeže si pozrieť aj video z tvorenia tohto stromčeka:
 
 
 
   Moje dva stromčeky skončili na pohľadniciach. Na prvú som použila craft základ na pohľadnice, perom dorobila trhaný okraj a narazila slovenské razítko Veselé Vianoce. Najprv len slabúčko a následne čiernou poduškou, chcela som docieliť jemný akoby vnútorný tieň. 
 
stromcek
 
stromcek
 
stromcek
 
   Druhé prianie je na bielom pohľadnicovom základe, pozadie je vytvorené horúcim embosingom a medeným embosovacím práškom. Ku stromčeku sa pridal drobný jelenček, razítko od Lawn Fawn. Taktiež som využila slovenské razítko Veselé Vianoce , ktoré som naniesla na kúsok papiera a trhačom okrajov poničila. 
 
stromcek
 
stromcek
 
Použitý materiál:
 
biely pohľadnicový základ
craft pohľadnicový základ
razítko šťastné a veselé Vianoce
poduška StazOn
ničič okrajov
embosovacia pištoľ
medený embosovací prášok
poduška na embossing
razítko Lawn Fawn
perličky
raznica vločka
 
Krásne vianočné i nevianočné tvorenie prajem