Je to mesiac, čo dorazili balíky od značky Laserowe Love a ja som si samozrejme už vtedy musela uchmatnúť pár kúskov pre seba. Či už ich krásne papiere, alebo lepenkové výrezy. Veľká časť sa rozpŕchla hneď do vašich tvorivých kútov (komu sa neušlo nesmúťte, na ceste sú už novinkové detské vintage sady ale aj niečo pre romantikov a samozrejme vypredané kusy), ale ja som sa k tvoreniu s nimi dostala až dnes.
 
   Neviem, ktorá sada vyhrala u Vás, ale mne do oka padli papiere zo sady Be with me. Práve jeden z papierov z tejto kolekcie som sa rozhodla použiť ako prvý pri tvorení pohľadnice. Pripravila som si popri tom pre vás fotonávod na prianie, ktoré sa nazýva "center step card". Je to veľmi jednoduché a pritom vo finále veľmi efektné. 
 
 
center-step-card
 
   
 
center-step-card
 

   Na výrobu základu je potrebné použiť papier vyššej gramáže. Neodporúčam obyčajný výkres, pohľadnica potom nie je až tak stabilná. Ja som využila kraftový papier s gramážou 280g/m2
 
center-step-card
 
   Papier som si upravila na rozmer 28x13 cm podľa nákresu vyššie. Následne som si narysovala tenké čiary podľa schémy. Na rezanie čiar (vyznačené na obrázku rovnou neprerušovanou čiarou) som využila skalpel. Prerušované čiary z nákresu sa nerežú, iba ohýbajú. Ja som si ohýbanie uľahčila ryhovacou podložkou, ale zvládnete to aj bez nej. 
.
 
center-step-card
 
  Ohnutím som dostala takýto pohľadnicový základ. 
 
center-step-card
 
   Na ozdobovanie som si vybrala papier Be with me 03. Vystrihla som si niekoľko obdĺžnikov (na fotke ich vidíte viac ako ich je na pohľadnicu treba, ja som si pripravila základy rovno na dve). Chcela som, aby bolo vidno aj kraftový základ, preto sú obdĺžniky menšie, ako plochy základu. Konkrétne ide o rozmery: 8,5x11,8, dva krát 1,5x11,5 cm a jeden pás 12,5x1,5 cm.
 
   Tupovačom  som si za pomoci hnedej podušky "zašmudlala" okraje na jednotlivých obdĺžnikoch. 
 
center-step-card
 
    Všetky štyri som obojstrannou páskou nalepila do stredov plôch základu. 
 
center-step-card
 
   Ostalo už len dozdobiť. Ja som siahla ako po ústrednom motíve na lepenkový rámik Rae, na ktorý som rovnako ako na základ použila tupovač a dala mu tak hnedastý nádych. Do jeho stredu som nalepila vystrihnutého papierového motýľa. 
 
    Na kúsok rovnakého papieru ako tvorí podklad som napečiatkovala nápis z razítka Krásne narodeniny a podlepila ho kraft papierom. Takto vytvorený nápis som podlepila ešte 3D páskou a nelepila do spodnej časti pohľadnice. Napokon som využila len malé púpavky, ktorými som pohľadnicu dozdobila. 
 
center-step-card
 
   A bolo hotovo. 
 
center-step-card
 
center-step-card
 
center-step-card
 
center-step-card
 
Použitý materiál a pomôcky:
 
kraft papier 4A
obojstranný papier - Be with me 03
 lepenkový rámik Rae
lepenkový výrez - srdce z púpavy
slovenské razítko - Krásne narodniny
razítkovacia poduška - Expresso Truffle
ryhovacia podložka
skalpel
3D páska
tupovač
knihárska kosť
sticky glue pen
akrylový blok
obojstranná podložka na tvorenie
 
 
 
Krásny deň ♥
 
 
 
Nazov obrázku