Deň zamilovaných sa blíži a aj keď je to koniec koncov deň ako každý iný, nejednu romantickú dušu určite aspoň trošku poteší malá drobnosť z lásky.  Jednoduché srdiečkové lízatko či medovníček, alebo ručene robená Valentínka. Inšpirácií  na originálne ručne robené darčeky je na internete mnoho a ja sa  s Vami dnes podelím o drobné leporelo, ktoré som si pomenoval ako 10 dôvodov prečo Ťa milujem.

 

   Leporelo som si vyrobila z jediného výkresu veľkosti A4. Vo finálnej podobe má jedna stránka 7,1 cm šírku a na výšku 10 centimetrov, takže naozaj stačilo narysovať čiary, vystrihnúť dva pásy a na vyznačenom mieste prilepiť do jedného dlhého leporela. 

 

10dovodov
 

   Na mojom pracovnom náčrtku môžete vidieť očíslované strany, chcela som do neho zmestiť 10 dôvodov, ale plôch som si nechala 12. Jednu na titulku a rovnako ako i zadnú stranu som nechala bez dôvodu, len ju ozdobila.

 

   Stránky leporela som prehýbala knihárskou kosťou a na ozdobovanie som využila novinkovú sadau papierov od Galeria Papieru - Love Takes Wing. Papiere majú krásnu jemnú potlač ružových a zlatých farieb, mne sa k nim pýtalo ešte niečo tmavšie a tak som siahla po papieri od Echo Park - Chalkboard Words.

 

Nastrihala som si zo vzorovaných papierových štvrtiek obdĺžniky, niektoré som prešla trhačom okrajov a prilepila ich na leporelo, čím som dostala základ pre ozdobovanie. Tam už to išlo rýchlo, vnútorné stránky som očíslovala vyrezaným číslicami (napr. takéto), ozdobila plochy romantickými razítkami či výsekmi. Nakoniec stačí už len dopísať samotné dôvody, či nalepiť drobné fotočky :)

 

leporelo_handmade
 
leporelo_handmade
 
leporelo_handmade
 

  Slovenský nápis „milujem Ťa“ je vyrezaný na plottri. Ak ho vlastníte a neviete si dať úplne rady s výrobou vlastných textov, či sa Vám len páči tento font, podelím sa s Vami.  Podklad pre rezanie si môžete stiahnuť – TU

 
leporelo_handmade
 
leporelo_handmade
 
leporelo_handmade
 
Použitý materiál:
 
knihárska kosť
sada papierov Love Takes Wing
papier Chalkboard Words
trhač okrajov
vyrezávacie číslice
slovenský nápis Milujem Ťa - na stiahnutie TU
šablóna písacieho stroja
kvietky
enamel bodky
twine špagátik
lepenkový výrez motýlik
 
 
Prajem všetkým krásny tvorivý deň.